spot_img
19.7 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Noul film al lui Corneliu Porumboiu, în premierã pe marile ecrane din România

- Advertisement -

PREMIERÃ Cel mai recent film al regizorului vasluian Corneliu Porumboiu va apãrea în premierã pe marile ecrane din România pe 20 septembrie. Astfel, pelicula „Când se lasã seara peste Bucuresti sau Metabolism”, care a participat deja la douã festivaluri internationale si se bucurã de o largã apreciere în rândul cineastilor, va putea fi vizionat si în cinematografele românesti. Imediat dupã lansarea filmului în tarã, acesta va fi proiectat în SUA dupã ce a fost selectionat în competitia Festivalului de Film de la New York.

Luna septembrie vine cu o veste bunã pentru iubitorii cinematografiei românesti. Cel mai recent film al regizorului vasluian Corneliu Porumboiu, „Când se lasã seara peste Bucuresti sau Metabolism”, va avea premierã în cinematografele din România pe 20 septembrie. Regizorul povesteste despre problemele pe care le-a întâmpinat în realizarea filmului. „Scriam deja la scenariu când a fost propus un proiect de lege care ar fi schimbat modul de finantare a filmelor din România si, ca sã obtin fonduri, ar fi trebuit sã prezint nu doar scenariul, ci si un storyboard detaliat. Nu am fost de acord cu aceastã lege, dar mi-a amintit de perioada mea de pregãtire ca cineast. Limitãrile presupuse de pelicula de 35 mm, nevoia de a planifica fiecare cadru, au fãcut parte din formarea mea. Ca urmare a acestor restrictii s-a dezvoltat si aplecarea mea fatã de repetitii si cadre lungi”, a spus regizorul vasluian. De asemenea, acesta a mai dezvãluit si povestea care l-a inspirat în realizarea lungmetrajului, a cãrui actiune este centratã pe povestea unui regizor care încearcã sã-si realizeze propriul film. „M-a inspirat povestea unui prieten cineast, care si-a investit toti banii în productia unui film de-al sãu, începutã acum zece ani si apoi sistatã în toiul filmãrilor. Am fost inspirat de ideea unei filmãri fãrã sfârsit. Pânã la urmã, am vrut mai ales sã întorc camera spre meseria regizoralã, sã arãt cum lucrãm, metodele pe care le folosim, cum se realizeazã un proiect. Am vrut sã arunc o privire în spatele cortinei”, a adãugat Corneliu Porumboiu. Lungmetrajul a fost distribuit deja în cadrul Festivalelor de la Locarno si Sarajevo si a fost selectionat pentru Festivalul de Film de la New York care se va desfãsura în perioada 27 septembrie – 13 octombrie.

Un regizor de succes

Corneliu Porumboiu face parte din noul val al cinematografiei românesti, fiind unul dintre cei mai importanti regizori, alãturi de nume consacrate precum Cristian Mungiu, Cristi Puiu sau Radu Muntean. S-a afirmat în lumea cinematograficã prin filmele sale de debut, „A fost sau n-a fost?” si „Politist adjectiv”, ambele fiind premiate în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai recent film al sãu a cãpãtat ecou si în strãinãtate, participând deja la douã competitii internationale si fiind subiect în publicatiile internationale de specialitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.