spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Cartoful mobil (foto)

- Advertisement -

Teapã prin colet: un bârlãdean a comandat un telefon si a primit cartofi

ÎNSELAT Surprizã neplãcutã pentru un bârlãdean care a crezut cã a dat norocul peste el. Acesta si-a comandat de pe Internet un smartphone si a achitat contravaloarea ramburs, la sosirea coletului. Nerãbdãtor sã îsi vadã telefonul mult visat, Iulian D. a deschis pachetul imediat ce s-a vãzut cu el în mânã. Stupoare! Înãuntru nu era decât un cartof, un pachet de tigãri gol si câteva bonuri fiscale de la un magazin de electrocasnice. Imediat, acesta a mers direct la sediul Politiei municipiului Bârlad unde a depus o plângere. Teparul este din Odobesti, judetul Vrancea si pânã în prezent nu a fost depistat de oamenii legii. „Vreau ca toatã lumea sã afle ce am pãtit. M-am ars, asta e! Mãcar altii sã manifeste mai multã prudentã când comandã ceva de pe Internet”, ne-a declarat în exclusivitate Iulian D.

„M-am ars, asta e!”

Iulian D. a vãzut în dese rânduri la televizor cum alti români au fost înselati dupã ce au comandat anumite produse pe Internet, dar nu a crezut niciodatã cã si el va fi o victimã a infractorilor. Îsi dorea de foartã multã vreme un smartphone, iar când în sfârsit a reusit sã punã deoparte niste bani a început sã caute pe Internet pe site-urile de profil. Bãrbatul a fost atras de un anunt postat de o persoanã din Odobesti, judetul Vrancea, care în schimbul sumei de 250 de lei trimitea prin colet telefonul mobil de ultimã generatie oriunde în tarã. „I-am spus de atâtea ori sã fie prudent si sã nu aibã încredere când vine vorba de oferte… unice. Si când a plecat la Postã sã ridice coletul am avut aceeasi discutie. Nu m-a ascultat. Iulian a vãzut anuntul si a crezut cã nu se mai întâlneste cu o asemenea ocazie. S-a grãbit sã-l contacteze pe acel individ ca nu cumva sã vândã telefonul între timp si sã-l pãstreze neapãrat pentru el. Extrem de amabil, Alexandru Toma, asa cum s-a semnat în anunt, i-a rãspuns sã stea fãrã nicio grijã. Si a stat fãrã nicio grijã pânã a venit coletul…”, ne-a declarat mama lui Iulian D., fost cadru didactic la o scoalã de prestigiu din Bârlad. Bãiatul s-a dus la sfârsitul sãptãmânii trecute într-un suflet la Postã si fãrã sã clipeascã a achitat suma de 250 de lei, contravaloarea coletului. Cu sufletul la gurã, acesta a desfãcut imediat pachetul si, stupoare, în locul telefonului mult visat a gãsit un cartof, un pachet de tigãri gol si câteva bonuri fiscale de la un magazin de electrocasnice. „Asta nu e glumã proastã, e teapã în toatã regula. Am mers imediat la sediul Politiei din Bârlad si am depus o plângere împotriva acelui individ. Nu stiu dacã se mai poate face ceva din moment ce s-a achitat suma de bani”, ne-a mai spus, negru de supãrare, Iulian D.

Oamenii legii sunt pe urmele „teparului”

Plângerea a fost înregistratã la Politia municipiului Bârlad, fiind demarate de îndatã cercetãrile. „Într-adevãr, la Politia Bârlad a fost depusã o plângere de cãtre un bãrbat care a comandat de pe Internet un telefon mobil pentru care a plãtit suma de 250 de lei. În locul aparatului, acesta a gãsit cu totul altceva. Plângerea a fost înregistratã la penal, urmând ca politistii din cadrul Biroului de Investigare a fraudelor sã efectueze cercetãri”, a declarat agent principal Alina Tonicã, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Astfel de situatii au mai fost întâlnite în ultimii ani în judetul Vaslui. Au fost reclamate cazuri când cetãtenii au primit în colet (în cel mai bun caz) fructe în locul produsului solicitat. Celebru a fost cazul unui vasluian care a comandat în urmã cu aproximativ doi ani un playstation si a primit un… bolovan. Mai curând, un altul a comandat tot un telefon de ultimã generatie, iar când a deschis coletul nu micã i-a fost mirarea când a gãsit un telefon mobil din primele generatii, având la propriu dimensiunile unei cãrãmide. De aceea, politistii atrag atentia tuturor celor care doresc sã facã cumpãrãturi online sã se informeze cu privire la vânzãtor si sã evite preturile suspect de mici. Persoanele care promit gratis sau cu o reducere de 90% produse ori servicii scumpe, care de obicei nu sunt la reducere, sunt, cel mai probabil, rãu intentionate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.