spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Suletenii semneazã pentru dizolvarea Consiliului Local!

- Advertisement -

INTERESANT În urma initiativei luate duminicã, 25 august, de mai multi cetãteni ai comunei, sprijiniti si de primarul Ciprian Robert Tamas, de a strânge semnãturi pentru initierea unui referendum de dizolvare a CL Suletea, necesarul legal de semnãturi s-a strâns în numai douã zile! Asadar, dacã Prefectura Vaslui va constata cã solicitarea este legalã si semnãturile se verificã, zilele celor 11 consilieri locali ai actualului CL Suletea sunt numãrate, urmând a se organiza alegeri anticipate!

În comuna Suletea este de duminicã „revolutie de catifea” în sensul cã sãtenii revoltati pe faptul cã viceprimarul comunei, Gigel Dragnea, împreunã cu consilierii USL din Consiliul Local Suletea nu-si fac treaba de alesi si blocheazã activitatea primarului – lucru mediatizat de noi de multe ori – au luat decizia de a strânge semnãturi pentru ca acest consiliu sã fie demis. Ieri, în comuna Suletea, semnãturile necesare erau deja strânse! Conform art. 55 al. (3) din Legea 215/2001 actualizatã si republicatã, dizolvarea Consiliului Local se poate face prin referendum local, organizat în conditiile legii. Referendumul se organizeazã ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel putin 25% din numãrul cetãtenilor cu drept de vot înscrisi pe listele electorale ale unitãtii administrativ-teritoriale. „Trebuie doar câte 25% din fiecare sat component si anume 250 de semnãturi pe Suletea, 150 pe Fedesti, 60 pe Rãscani si 55 pe Jigãlia”, ne-a spus primarul Ciprian Tamas, duminicã, 25 august. Ieri erau strânse 224 de semnãturi în Suletea, 65 de semnãturi în Rãscani, 64 de semnãturi la Jigãlia si 122 de semnãturi la Fedesti. Dupã cum se vede, peste 90% din necesarul de semnãturi erau strânse pânã ieri la prânz, actiunea continuând si astãzi. „Vin oamenii si cer sã semneze, cer sã se dizolve acest consiliu care nu m-a ajutat cu nimic, mai mult, viceprimarul Gigel Dragnea si consilierii lui din PSD, PNL si UNPR ne-au blocat activitatea în Primãrie. Oamenii strâng semnãturi, nu eu. Eu i-am lãsat sã facã ce vor, pentru cã nu mai stiu cum sã procedez cu acest consiliu. Deja avem strânse semnãturile necesare, cred cã depãsim bine 25% din necesarul cerut de lege. Joi voi merge la Prefectura Vaslui si voi depune listele cu semnãturi prin care oamenii cer prefectului initierea organizãrii unui referendum local privind dizolvarea CL Suletea, iar prefectul va trebui sã facã ceea ce zice legea”, a spus primarul Robert Ciprian Tamas. Prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, ne-a precizat si el ieri cã, atunci când va primi solicitarea locuitorilor din comuna Suletea, va proceda exact cum scrie la lege. Asadar, zilele consilierilor locali din comuna Suletea în functia în care i-au ales sãtenii sunt numãrate.

Ori politicã ori interesul comunei!

Consilierii locali din Suletea sunt sanctionati de cetãteni pentru cã ei sunt manevrati politic si nu au ca prioritate interesele comunei. Vã reamintim cã duminicã, 25 august, peste 60 de sãteni au venit la sedinta de Consiliu Local, unde urma sã se discute despre încredintarea în folosintã gratuitã a microbuzului cu nr. VS-03-UTI, proprietate privatã a Primãriei comunei Suletea, a societãtii „Servicii Comunale Suletea” în vederea asigurãrii transportului elevilor din comunã la scolile si liceele din Bârlad precum si transferarea fãrã platã a unei autospeciale pentru stingerea incendiilor. Pentru cã pe ordinea de zi figura si constatarea încetãrii de drept a mandatului unui consilier PDL (care si-a dat demisia nemaisuportând faptul cã trebuia sã voteze numai la ordinul viceprimarului Gigel Dragnea) si nevrând sã fie validat urmãtorul consilier din listã, consilierii PSD (3), PNL (2) si UNPR (1) nu au venit, desi au fost convocati. Asadar, din cei zece consilieri locali au fost prezenti numai patru! Sedinta nu a mai avut loc din lipsã de cvorum, iar sãtenii, veniti la Primãrie pentru a vedea cu ochii lor cum functioneazã (sau mai bine zis cum nu functioneazã) Consiliul Local ales de ei, s-au supãrat foarte tare si au cerut ca acestia sã fie demisi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.