spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Corneliu Porumboiu a lansat un nou film

- Advertisement -

LANSARE… Cunoscutul regizor vasluian, Corneliu Porumboiu, continuã sã se afirme în lumea cinematograficã româneascã, ajungând la cel de-al treilea film al carierei. Cel mai nou film al cineastului, “Când se lasã seara peste Bucuresti sau Metabolism” a fost prezentat în premierã mondialã în cadrul Festivalului de la Locarno si se înscrie printre cele mai bune productii cinematografice românesti ale acestui an. Noul lungmetraj al regizorului vasluian a beneficiat partial de finantare europeanã prin programul pentru cinema “Media”, filmul sãu fiind elogiat în presa strãinã de specialitate.

Unul dintre cei mai importanti regizori din noul val al cinematografiei românesti, vasluianul Corneliu Porumboiu, cel care si-a construit o carierã independent de numele tatãlui sãu, si-a lansat cel de-al treilea film al carierei. Dupã “A fost sau n-a fost”, film lansat în 2006 si “Politist adjectiv”, apãrut în 2009, acest an a fost rezervat pentru cel de-al treilea film al cineastului vasluian. Ultima sa productie, “Când se lasã seara peste Bucuresti sau Metabolism”, a fost prezentat în premierã mondialã cu ocazia participãrii la Festivalul International de Film, competitie care s-a desfãsurat în perioada 7-17 august la Locarno, un micut orãsel elvetian dar cu o bogatã încãrcãturã istoricã. Filmul lui Corneliu Porumboiu îl prezintã în distributie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avrãmut, Mihaela Sârbu si Alexandru Papadopol, iar actiunea este centratã pe povestea unui regizor care încearcã sã-si realizeze propriul film.

Presa strãinã elogiazã noul film

Noua peliculã realizatã de regizorul vasluian Corneliu Porumboiu a avut ecou si în presa strãinã, publicatiile de specialitate lãudând noua sa realizare în materie cinematograficã. “Viziunea plinã de inteligentã cerebralã a autorului român este aplicatã lumii cinematografiei, în filmul sãu forteazã publicul sã punã osul la muncã, sã ajungã la umorul jucãus strecurat în poveste”, scrie Hoolywood Reporter. “Dacã primele sale filme investigheazã cuvinte si întelesuri, cel de-al treilea exploreazã gramatica filmului cu cadrele specifice regizorului, lungi, aproape imobile, duse la o nouã extremã”, mai scrie publicatia de specialitate. Potrivit criticii scrise în Variety, o altã publicatie de specialitate, “în filmul lui Porumboiu este foarte mult dialog, dar, ca si titlul, cuvintele nu trebuie luate în sens propriu, noua peliculã este cea mai cerebralã creatie a regizorului român”.

Filmul a fost selectionat în competitia Festivalului de la New York

Cel mai recent lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu a fost selectionat în competitia celei de-a 51-a editie a Festivalului de Film de la New York, editie care se desfãsoarã în perioada 17 septembrie- 13 octombrie. În cadrul acestui prestigios festival au fost alese 35 de filme, festivalul fiind cunoscut drept unul care promoveazã filmele provocatoare, serioase si inteligente. Regizorul român figureazã alãturi de nume mari ale cinematografiei mondiale precum James Franco, Claire Denis, Jim Jarmusch sau Claude Lanzamann.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.