spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Sfintire de scoalã la Valea Grecului

- Advertisement -

MOMENT ASTEPTAT Eveniment festiv la Valea Grecului, acolo unde la finele sãptãmânii trecute a avut loc slujba de sfintire a noii unitãti scolare. Ridicatã cu ajutorul fondurilor europene si dotatã cu toate utilitãtile, spatioasa clãdire va permite copiilor sã învete în conditii similare cu cele din Occident. Invitatii care au asistat la evenimentul organizat de cãtre conducerea scolii au rãmas impresionati de tot ce au gãsit la Valea Grecului, apreciind eforturile care se fac în domeniul educatiei.

Impozantã si cu un aspect modern, noua unitate scolarã din localitatea Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, a fost sfintitã sâmbãtã, 17 august, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat cadrele didactice, autoritãtile locale, deputatul Toader Dima, precum si reputatul profesor husean Theodor Codreanu. Oficiatã de un sobor de preoti, slujba de sfintire a strâns numerosi elevi si sãteni, care parcã nu-si mai dezlipeau ochii de pe modernul lãcas ridicat la ei în sat. Dotatã cu apã curentã, laboratoare de ultimã generatie, încãlzire centralã si sãli de clasã cu toate utilitãtile, noua scoalã cu douã etaje va permite elevilor sã aprofundeze în conditii occidentale, lectiile de istorie, geografie, limbi strãine sau matematicã. Cancelaria profesorilor este acum mult mai primitoare si spatioasã decât cea din vechea clãdire. La fel si biblioteca, cea care nu demult a beneficiat de o consistentã donatie prin programul de granturi „Carte pentru tineri”, va oferi posibilitatea ca elevii sã gãseascã mai repede cãrtile de care au nevoie pentru studiul suplimentar. În noua clãdire a fost amenajatã si o salã de consiliere, acolo unde pãrintii vor putea sã discute cu dirigintii despre problemele copiilor într-un mediu mult mai relaxant. Pentru ca invitatii sã simtã atmosfera de sãrbãtoare, Mihaela Antici, directoarea unitãtii care a organizat întreg momentul festiv, a pregãtit si un program artistic deosebit în care elevii priceputi la actorie au jucat piese de teatru, iar Ansamblul local „Sãlcioara” a încântat asistenta prin momentul oferit.

„Un sat aparte din zona Moldovei”

Cunoscut încã din perioada comunistã, atunci când Valea Grecului gãzduia mai multe mame eroine ca oricare altã localitate din România, satul de pe Valea Prutului pãstreazã si astãzi un iz si un farmec aparte. Locuit de oameni gospodari, ospitalieri si dispusi oricând sã sarã în ajutor, toate aceste calitãti le-a remarcat si deputatul Toader Dima, în urma vizitei sale în satul cu cei mai multi copii. Pe lângã discutiile purtate pe tema dezvoltãrii rurale, a atragerii tinerilor la sat si a importantei fundamentale pe care o are educatia si cultura într-o comunitate, deputatul vasluian a tinut sã precizeze si faptul cã acest sat are un farmec aparte. „Am rãspuns fãrã echivoc la invitatia fãcutã pentru participarea la acest eveniment deoarece, pentru mine, Valea Grecului este un sat aparte din zona Moldovei. Toti oamenii din acest sat pe care am reusit sã-I cunosc, au fost de-o simplitate si bunãvointã cum rar întâlnesti. Astãzi (sâmbãtã n.r.) am asistat la un deosebit program artistic si am cunoscut cadrele didactice ale acestei scoli, care mi-au lãsat o frumoasã impresie”, spus deputatul Toader Dima.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.