spot_img
spot_img
17.4 C
Vaslui
12-iul.-2025

Când dosarele televizate ale DGA rămân doar simple ştiri

- Advertisement -

Două cazuri de abateri grave de la lege nu au fost încă soluţionate.

Dosarele de corupţie în care sunt implicaţi poliţişti sau angajaţi de la Căile Ferate, au rămas doar simple ştiri în programele televiziunilor româneşti. În 2012, Direcţia Generală Anticorupţie şi procurorii de pe lângă Tribunalul Cluj au efectuat două mari descinderi televizate.

Ofiţerii DGA Cluj a descins în vara anului trecut la Depoul Dej Triaj, de unde, în mai puţin de patru luni, din vagoanele- cisternă a unor companii a fost furată cantitatea de 50 de tone de produse petroliere. Furturile au avut loc în perioada februarie 2012 – iulie 2012, în total cantitatea sustrasă din vagoanele cisternă fiind de 50.000 de litri.

„Din primele cercetări, a rezultat faptul că, în perioada februarie 2012 – iulie 2012, învinuiţii au sustras, în mod repetat, cantităţi considerabile de combustibil din vagoanele cisternă ce tranzitau o staţie CFR, cantitatea sustrasă fiind estimată la circa 50.000 litri de combustibili (benzină şi/sau motorină)”, se arată într-o adresă emisă de Parchetul General, în luna august 2012.

Dosarul se află în anchetă din luna iulie 2012. În acest dosar fiind inculpaţi mai mulţi angajaţi ai CFR, dar şi şeful de post din Staţia Dej Triaj, agentul şef Vasile Câmpan.

Sex cu amanta în biroul poliţiei

Aceste furturi aveau loc sub nasul şi cu complicitatea poliţiştilor de la Poliţia Transporturi Dej. În timp ce angajaţii CFR furau, în fiecare seară, cu ajutorul unor dispozitive speciale tone de combustibili, şeful postului de poliţie care ar fi trebuit să păzească vagoanele, ce credeţi că făcea? Sex cu amanta chiar în sediul Poliţiei.

În declaraţia dată în faţa unui judecător, Câmpan a recunoscut că în noaptea de 27/28 iulie 2012, atunci când a avut loc flagrantul, el făcea sex cu amanta. „În noaptea în care s-a realizat flagrantul nu eram de serviciu. De altfel, nu eram de serviciu nici anterior, în datele la care s-au mai comis astfel de fapte. Am o prietenă cu care am o relaţie de trei ani. Singura mea legătură cu faptele petrecute în noaptea de 27/28 iulie era prezenţa maşinii mele pe peron. Acolo parcam maşina, iar în noaptea respectivă m-am dus la birou pentru că acolo m-am întâlnit cu prietena mea, iar maşina era parcată în acel loc, ca un alibi faţă de soţia mea”, se apără agentul Câmpan.

Poliţistul s-a gândit simplu şi a adoptat tactica în urma căruia mai bine se face de râs decât să meargă la închisoare cu şi complice la reţeaua de hoţi din vagoanele-cisternă.

La o amendă de 200 de lei, şpaga era de obicei de 50%

Tot în cursul anului trecut şase poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de luare de mită.

Au fost plimbaţi cu cătuşe pe holurile Tribunalului Cluj, pentru a fi filmaţi şi pentru ca opinia publică să aibă impresia că autorităţile lucrează. După ce judecătorul a respins solicitarea procurorilor de a fi emise mandate de arestare, ancheta s-a împotmolit. Din luna martie 2012 şi până în prezent, procurorul desemnat să efectueze ancheta nu a decis dacă îi trimite sau nu pe cei şase agenţi în judecată. Avocaţii poliţiştilor au declarat că procurorul de caz i-a convocat pe aceştia în luna septembrie pentru o nouă rundă de anchete.

Poliţiştii de la circulaţie au fost prinşi în flagrant, după o ope raţiune a poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie Cluj, care a durat mai bine de cinci luni. Investigatorii de la DGA au implantat microfoane în maşinile-radar şi aşa au reuşit să afle modul de acţiune a celor implicaţi în dosar.

Modul de acţiune era unul simplu, iar banii erau împărţiţi frăţeşte între cei doi membrii ai echipajului de la Rutieră. Poliţiştii şpăgari se bazau pe faptul că niciunul dintre şefi nu verifică înregistrările video de pe maşinile radar, astfel că agenţii aveau curaj să primească şpagă pentru a nu suspenda permisul de conducere a celor care depăşesc viteza, pentru că ştiau că nimeni nu îi va controla. La o amendă de 200 de lei, şpaga era de obicei de 50%.

Autor: Mihai Şoica
Citiţi mai mult: Când dosarele televizate ale DGA rămân doar simple ştiri – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosare-televizate-dga-1053088.html#ixzz2cOqIVDeO
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.