spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cântec, joc si voie bunã de Ziua Comunei Duda-Epureni (foto)

- Advertisement -

VOIE BUNÃ Competitii sportive, melodii autentice românesti, pagini de monografie localã si multã voie bunã – acestea au fost ingredientele de bazã ale petrecerii câmpenesti de la Duda-Epureni organizatã de Ziua Maicii Domnului. Îmbrãcatã în haine de sãrbãtoare, comuna a fost gazda a sute de oameni care au profitat de timpul frumos, venind sã se bucure de o atmosferã festivã în cadrul serbãrii dedicate pentru cea de-a II-a editie a Zilei Comunei. Un alt motiv de bucurie, în special pentru copii, l-a reprezentat lansarea programului Biblionet de care se va bucura întreaga comunitate localã, având posibilitatea sã aibã acces gratuit la informatie prin intermediul Internetului.

Joi, 15 august, strãzile din comuna Duda-Epureni au fost mai aglomerate ca oricând, toate drumurile ducând spre centrul comunal, acolo unde organizatorii au pregãtit o fastuoasã petrecere câmpeneascã. Asadar, Ziua Maicii Domnului a fost una bogatã în evenimente, comunitatea localã sãrbãtorind atât hramul bisericii cât si cea de-a II-a editie a Zilei Comunei. Încã de la primele ore ale diminetii, enoriasii au plecat spre bisericã pentru a asista la slujba de hram. Ca si în anii trecuti, dupã oficierea slujbei, parohia a oferit o masã plinã cu bucate pentru toti participantii. Pãrintii, care au trudit pânã seara târziu sã prepare bucatele pentru oaspeti, n-au avut timp de odihnã, acestia fiind treziti de dimineatã de copiii nerãbdãtori sã participe la evenimentele organizate la Cãminul Cultural. Sub privirile pãrintilor, copiii au alergat în sac, au mers cu oul în lingurã, au jucat tenis de masã, iar cei mai talentati s-au înscris la concursul de sah. Concomitent cu aceste activitãti, pe terenul de fotbal si-au dat întâlnire mai multe echipe, fiecare râvnind la câstigarea competitiei. La noul teatru de varã a urmat un spectacol artistic, urcând pe scenã mai multi interpreti de muzicã popularã, cap de afis fiind îndrãgita solistã Mioara Velicu. Artista a înveselit publicul cu glume si i-a încântat cu un repertoriu ales, spectacolul muzical fiind continuat de interpretele Claudia Martinicã, Sabina Ursache si Silvia Ene. În încheierea spectacolului, un moment special l-a oferit ansamblul local de dansuri populare „Sãlcioara”, coordonat de Mihaela Antici, directoarea Scolii Gimnaziale Duda-Epureni, care a încântat asistenta prin programul artistic.

File de monografie localã, rãsfoite la cald

Ziua Comunei a oferit prilej pentru prezentarea unor volume ce contin studii monografice ale localitãtilor Duda si Epureni, autorul, Adrian Butnaru, fiind un fiu al acestor meleaguri. Având o bogatã bibliografie, volumele cuprind informatii pretioase cu privire la primele atestãri documentare ale acestor tinuturi. Evenimentul cultural a fost continuat de cunoscutul poet local Ion Gheorghe Pricop, un fost membru de seamã al Cenaclului Flacãra, care a prezentat un consistent volum de poezii si prozã. Volumele au fost rãsfoite de cãtre cei prezenti, rãmânând impresionati de talentul literar ale acestor valori locale. În cadrul acestui eveniment, primarul comunei a tinut sã precizeze cã: „Vom face eforturi pentru ca valorile locale sã fie sprijinite deoarece ele au un aport important în afirmarea identitãtii culturale ale acestei comune”.

A fost inaugurat centrul Biblionet

Tot ieri, la Biblioteca din Epureni a fost lansat Biblionetul, program ce va fi disponibil pentru orice persoanã care doreste sã aceseze gratuit Internetul. Patru calculatoare dotate cu webcam, scanner si imprimantã vor oferi o nuantã modernã bibliotecii si, totodatã, un motiv în plus de bucurie pentru copiii ai cãror pãrinti nu-si permit financiar sã le achizitioneze un computer. Astfel, biblioteca va putea deveni o nouã optiune pentru petrecerea timpului liber, acest lucru fiind benefic, în special pentru copii, în vederea stimulãrii acestora spre culturã si educatie. „Sãrbãtoarea comunei noastre ne-a oferit prilejul sã inaugurãm centrul Biblionet. Cu sigurantã deschiderea acestui centru educational va avea efecte benefice si va fi apreciat de comunitate”, a spus primarul Petricã Chiriac.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.