spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
02-iun.-2024

Zi de bâlci la Arsura (foto)

- Advertisement -

DISTRACTIE Localitatea Arsura a gãzduit mii de oameni, care au tinut sã fie prezenti la cel mai important eveniment al comunei. Cu o traditie de mai bine de sapte decenii, bâlciul organizat în fiecare an pe 6 august prezintã interes si astãzi pentru locuitorii din comunã si nu numai. Organizatorii au pregãtit pentru participanti diverse concursuri culturale si sportive, dar si muzicã de fanfarã, care a rãsunat toatã ziua în sat. De la un astfel de eveniment nu au avut cum sã lipseascã si acei comercianti agasanti care, din dorinta de a-si vinde marfa, nu aveau nicio retinere în a-si irita clientii cu insistenta lor.

Ziua de 6 august a reprezentat pentru locuitorii comunei Arsura un moment de sãrbãtoare, relaxare si voie bunã. Iarmarocul de la Arsura dateazã încã din perioada interbelicã, anul 1937 fiind cel în care s-a organizat prima datã acest eveniment. Începând de atunci, ziua de 6 august reprezintã pentru arsureni, nu doar sãrbãtoarea Schimbãrii la Fatã, ci si zi de bâlci la ei în sat. Ieri, toate drumurile au dus spre Arsura, satul devenind principalul punct de atractie pentru cei dornici de o zi de relaxare. Cu mic, cu mare, oamenii au ignorat vremea canicularã si au tinut sã fie prezenti la acest eveniment anual. Muzica fanfarei de la Cretesti a rãsunat de dimineatã pânã seara, determinând pe prietenii lui Bachus sã încingã hore sub soarele arzãtor. Pe terenul de sport s-a desfãsurat competitia de fotbal, fiecare dintre cele 10 echipe înscrise în competitie râvnind la câstigarea premiilor puse în joc de organizatori. Ca sã-i mai protejeze pe participanti de arsitã, organizatorii, Consiliul Local si Primãria, au amenajat umbrare cu mese si bãnci, de unde oamenii au putut viziona programul sportiv desfãsurat pe terenul de fotbal. Pentru astâmpãrarea setei, berea rece a stat la discretie, aceasta fiind la mare cãutare. Organizatorii s-au gândit si la cei mici, acestia amenajând un spatiu de joacã special pentru ei. Primarul comunei, împreunã cu membrii Consiliului Local, au avut motive de mândrie, vãzând cã de la un an la altul, tot mai multi oameni le viziteazã comuna în ziua de iarmaroc si mereu rãmân cu o impresie frumoasã despre modul cum s-a organizat evenimentul. „În fiecare an încercãm sã facem pe plac celor care vin la noi, pentru ca ei sã se simtã bine si sã rãmânã cu o impresie frumoasã despre comuna noastrã. Iarmarocul pe care-l organizãm an de an pe 6 august dateazã încã din 1937, iar noi vrem sã mentinem traditia si sã o transmitem mai departe”, a spus primarul comunei Arsura, Mihai Mitrofan.

Nu au lipsit comerciantii agasanti

Încã de la primele ore ale diminetii, comerciantii si-au amplasat standurile lângã terenul de fotbal, fiecare încercând sã-si gãseascã un loc cât mai bun pentru a-si vinde marfa. Din dorinta de a face vânzare cât mai multã, multi comercianti, deveniti deja cunoscuti pentru insistenta lor, agasau pe trecãtori prin abordãrile lor. „Nu-i chip sã arunci o privire peste tarabele lor cã imediat te iau la întrebãri de genul «Ce-ati dori, domnu’?» sau «Sunt proaspeti micii, câti sã vã dau?». Acest lucru este iritant si prin felul cum mã abordeazã, prefer sã plec mai departe, fãrã sã mã mai uit dacã într-adevãr vinde produse de calitate sau nu. Asadar, tot el are de pierdut dacã îi streseazã pe clienti”, a spus unul dintre cei veniti la bâlci.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.