spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Elevul profesorului Mircea Rãdulescu

- Advertisement -

FC Vaslui merge pe mâna antrenorului Mosteanu

SUSTINERE…FC Vaslui îi acordã credit în continuare lui Ionut Mosteanu. Acesta s-a înteles asearã cu clubul pentru a conduce si pe viitor echipa galben-verde. Pentru cã nu are licenta Pro luatã, tânãrul tehnician îsi va aduce un colaborator care sã îndeplineascã si aceastã cerintã. Contactat telefonic de Vremea Nouã, renumitul profesor de antrenori Mircea Rãdulescu si totodatã descoperitorul lui Mosteanu s-a declarat extrem de fericit pentru elevul sãu, afirmând cã „Ionut are calitãtile necesare pentru a antrena Vasluiul „. Staff-ul tehnic al Vasluiului va fi completat de Ioan Câmpeanu, antrenor de portari si Lucian Sânmãrtean care va fi noul antrenor secund .

Fostul jucãtor al Vasluiului în sezonul 2000-2001, în perioada în care abia se puneau temeliile unei echipe dornice de performatã, Ionut Mosteanu revine la Vaslui pentru a-i duce pe jucãtori acolo unde le e locul: pe locurile fruntase ale ligii I. Din noua sa posturã de antrenor al echipei, posturã cu care a început în mod oficial sã se acomodeze de ieri, Ionut Mosteanu si-a exprimat primele impresii în legãturã cu echipa si cu primul sãu meci în calitate de principal: ” Pentru mine, meciul cu CFR e istorie. Acum, gândul îmi stã doar la meciul cu Gaz Metan Medias, unde vom merge sã nu pierdem. Fiecare meci lasã amprente pe echipã, însã eu cred cã stiu cum sã o vindec si sã o aduc la nivel maxim pentru meciul urmãtor. În meciul cu CFR tot ce am fãcut eu a fost sã aprind scânteia din jucãtori iar acest lucru s-a vãzut pe teren. Fãcând o glumã, când am vãzut cã Temwanjera a luat rosu m-am temut cã am aprins-o prea tare.” Referitor la noua sa calitate de antrenor al echipei, fostul secund al lui Stan declarã cã mai are nevoie de un colaborator pentru a-l ajuta la ce se pricepe el cel mai bine: studierea adversarului: ” Odatã cu semnarea contractului si obiectivele mele s-au schimbat. Am fost adus la Vaslui pentru a studia adversarul, dar acum voi încerca sã-mi aduc un colaborator pentru a mã ajuta pe partea de logisticã. Sper ca în scurt timp sã-mi completez staff-ul cu încã o persoanã.” Coroborând motto-ul sãu ca antrenor „Echipa mea e cea mai bunã indiferent de locul ocupat” cu victoria fantasticã obtinutã în fata CFR-ului, suporterii Vasluiului nu pot fi decât încrezãtori în viitorul echipei.

Dacã i se acordã încredere, va reusi

Renumitul „fabricant” de antrenori si totodatã profesorul lui Mosteanu, Mircea Rãdulescu are numai cuvinte de laudã la adresa fostului sãu elev. Acesta considerã cã victoria de luni de pe Municipal vine ca urmare a bunei colaborãri între Ionut si vestiarul puternic al Vasluiului: „A fost elevul meu. M-a impresioant încã de la primele cursuri, atunci când, dintr-o salã cu 100 de participanti, numai el ne punea întrebãri mie si lectorilor mei. Avea opinii contradictorii, bazate pe argumente cât se poate de plauzibile. Mi-am dat seama cã e curajos si pasionat de fotbal. Când s-a ivit un post liber la catedra profesorilor, mi-am amintit de el si l-am luat alãturi de mine. A lucrat timp de trei la scoala de antrenori, însã visul sãu era sã devinã antrenor principal si nu profesor. Mi-a si zis „Îmi place munca de aici dar eu vreau sã fiu în iarbã, sã pun în practicã ceea ce stiu”. Era greu pentru cã nu avea un nume. I l-am recomandat lui Cârtu, lui Andone si toti antrenorii cu care a ajuns sã lucreze s-au declarat foarte multumiti de el. Si-a fãcut o metodã proprie de studiere a adversarului si într-un timp foarte scurt a devenit aur pe lângã principali. O altã calitate a sa extrem de importantã o reprezintã faptul cã nu vorbeste de rãu pe nimeni. Sã stiti cã între antrenori se mai dau si vorbe pe la spate, dar Ionut probabil si datoritã caracterului sãu curat a fost apreciat pe unde a antrenat.” Profesorul Rãdulescu a mai fãcut câteva confesiuni si în legãturã cu ce s-a petrecut dupã partida cu CFR Cluj: „Dupã meci, l-am sunat si i-am spus sã nu se bucure prea tare pentru cã jucãtorii sãi au vrut sã arate cã se poate juca fotbal si fãrã Ilie Stan. Probabil cã si jucãtorii CFR-ului au lãsat-o mai moale pentru a-l lucra pe Rednic.I-am spus lucrurile astea pentru a-l readuce cu picioarele pe pãmânt. Trebuie sã rãmânã consecvent felului sãu de a fi pentru cã nici eu nu am fost mare jucãtor, dar luând-o treptat am ajuns la nationalã într-o posturã râvnitã de orice antrenor. Dacã într-adevãr a semnat cu FC Vaslui si clubul vrea, eu sunt dispus sã vin o datã pe lunã la Vaslui sã-l ajut. Ca o concluzie, pot sã spun cã dacã e ajutat si sustinut, Ionut are pregãtirea necesarã sã fie principal la o echipã precum Vaslui.” a declarat pentru Vremea Nouã, profesorul Mircea Rãdulescu.

Lipsa licentei Pro, singura problemã.

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului, Ciprian Damian cautã sã solutioneze singura problemã pe care Mosteanu o are pe banca tehnicã a Vasluiului. ” Staff-ul tehnic va fi alcãtuit din Ioan Câmpeanu, antrenorul cu portarii, Lucian Sânmãrtean care va fi atât jucãtor cât si antrenor secund si Ionut Mosteanu, antrenorul principal. Încercãm sã-i aducem un colaborator care sã aibã licenta Pro, pentru cã Ionut nu are diplomã decât pentru a fi antrenor secund în prima ligã. Sperãm ca în scurt timp sã putem gãsi rezolvare si acestei probleme”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.