spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Daniel Olteanu si-a gãsit „loc de muncã”

- Advertisement -

Schimb de stafetã la conducerea AJOFM

SCHIMBARE Liberalul Daniel Olteanu este noul director al AJOFM Vaslui, acesta luând locul social-democratului Adrian Cârlan, care a demisionat de la cârma institutiei aflate în aceastã perioadã în centrul unui imens scandal privind acordarea de alocatii necuvenite. Daniel Olteanu a fost numit prin detasare de la locul de muncã, câstigat prin concurs în urmã cu o lunã, prin urmare, comuna Rebricea a rãmas, iar, fãrã secretar!

Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui a fost, în ultima perioadã, mai mult fãrã conducere, fostul director, Adrian Cârlan, fiind mai mult în concediu, de la izbucnirea scandalului privind acordarea de alocatii de somaj necuvenite. Scandalul a izbucnit initial la Husi, functionari de acolo, inclusiv sefa oficiului facilitând, contra unor foloase necuvenite, ajutoare de somaj unor persoane care nu aveau dreptul. Dat fiind cã cercetarea s-a extins si la nivelul agentiei judetene, procurorii anticoruptie cerând spre cercetare toatã arhiva institutiei începând din anul 2005, Adrian Cârlan si-a dat demisia din functia de director executiv, în locul sãu fiind numit liberalul Daniel Olteanu, numire fãcutã prin ordinul 533/01.08.2013 al presedintelui ANOFM. Instaurarea lui Olteanu în functia de director executiv al AJOFM Vaslui a fost fãcutã în prezenta subprefectului judetului, Andrei Puicã, si a salariatilor institutiei, subprefectul Puicã, dupã citirea ordinului de numire, spunându-i noului director cã „Stiu cã e un domeniu greu pentru judetul Vaslui, afectat de somaj si lipsa locurilor de muncã, dar la fel de bine stiu cã aveti experienta necesarã unei astfel de sarcini si, împreunã cu personalul institutiei, veti putea face fatã”. La rândul sãu, noul director, Daniel Olteanu, le-a declarat celor prezenti cã „Stiu la ce m-am angajat, cât de dificilã si complicatã este activitatea AJOFM Vaslui. Eu nu am venit ca fiind trimisul lui Dumnezeu în agentie, ci vreau sã avem o bunã colaborare, pentru a veni în ajutorul celor aflati în cãutarea unui loc de muncã. Sunt constient cã vin la conducerea agentiei într-un moment nu prea prietenos si avem de muncit pentru refacerea imaginii institutiei!”

Somerii, în centrul atentiei!

Dupã cum s-a exprimat la instalarea sa în functia de director al AJOFM Vaslui, pentru Daniel Olteanu, principala prioritate este de a face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care se adreseazã institutiei în gãsirea unui loc de muncã stabil. „Sã vã rãmânã în minte cã eu privesc pe cei cu care intrãm în contact, solicitanti sau beneficiari ai alocatiilor de somaj, cu multã compasiune, pentru cã ei nu au privilegiul nostru, de a avea un loc de muncã! Îmi doresc sã fim de un real folos pentru cei aflati în cãutarea unui loc de muncã, si sã facem tot ce tine de noi pentru a-i ajuta pentru a-l obtine”, a declarat noul director.

Daniel Olteanu – carte de vizitã

Daniel Olteanu, noul director al AJOFM Vaslui, are 46 ani, si si-a început cariera politicã în anul 2000, ajungând, în scurt timp, presedintele organizatiei municipale de tineret a PNL. Ulterior, a fost consilier local la Bârlad, si sef de cabinet, în perioada 2004 – 2008, a senatorului Cristian David, ministru de Interne, pe acea vreme, iar, pânã de curând, secretar general al Organizatiei PNL Vaslui. Anul trecut, numele lui Daniel Olteanu era vehiculat ca fiind un posibil candidat la functia de prefect al judetului Vaslui, calitate la care nu a putut accede neavând calitate de functionar public. La alegerile locale din iunie 2012, Daniel Olteanu a fost ales, pe listele USL, consilier judetean, calitate la care a renuntat, odatã cu câstigarea concursului pentru postul de secretar al comunei Rebricea, concurs organizat de cãtre Agentia Nationalã a Functionarilor Publici la sfârsitul lunii iunie, si la care Olteanu a obtinut cele mai mari note dintre toti candidatii, la nivelul celor 10 posturi vacante în judetul Vaslui, atât la proba scrisã, cât si la interviu. Trebuie mentionat faptul cã, prin numirea lui la conducerea AJOFM, primãria Rebricea a rãmas, din nou, fãrã secretar, si, mai grav, postul a fost blocat, dat fiind cã numirea lui Daniel Olteanu ca director executiv a fost fãcutã prin detasare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.