spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Terorizat de agresorii lãsati în libertate!

- Advertisement -

NEMULTUMIT Constantin Iulian Diaconu, tânãrul care în noaptea dintre 13 si 14 iulie a fost agresat la o piscinã din Husi, a fãcut o plângere cãtre prim procurorul Parchetului Husi dupã ce persoanele care l-au atacat au fost puse în libertate. Victima considerã cã cei doi agresori reprezintã un pericol pentru societate si cã i s-au creat grave prejudicii psihice si fizice. „Îmi este fricã sã mai merg pe stradã, în orice moment mã astept ca agresorii sã îmi scoatã si celãlalt ochi. Este revoltãtor faptul cã eu am rãmas cu un handicap, iar ei mã privesc si, fãrã nicio remuscare, zâmbesc sfidãtor. De asemenea, martorii au primit numeroase amenintãri”, sustine tânãrul.

Constantin Iulian Diaconu considerã cã ordonanta de punere în libertate a agresorilor, Marius Mihai B. si Ionut S., nu este legalã din moment ce bãrbatii reprezintã încã un pericol atât pentru el dar si pentru ceilalti membri ai comunitãtii. Potrivit raportului de expertizã medico-legalã, leziunile traumatice suferite de victimã necesitã 120 de zile de îngrijiri medicale, pentru evaluarea eventualelor sechele posttraumatice fiind necesarã reexaminarea acestuia dupã aproximativ sase luni de la data traumatismului. Tânãrul este consternat de faptul cã, în timp ce el a rãmas cu un handicap, fãrã un ochi, vinovatii se plimbã linistiti pe stradã. „Consider cã ordonanta de punere în libertate este netemeinicã si nelegalã, de aceea am fãcut plângere cãtre doamna Prim Procuror al Parchetului Husi. Situatia de fatã mã nemultumeste atât pe mine dar si pe ceilalti membri ai comunitãtii, deoarece oamenii nu se mai simt în sigurantã. Îmi este fricã sã mai merg pe stradã, în orice moment mã astept ca agresorii sã îmi scoatã si celãlalt ochi. Este revoltãtor faptul cã eu am rãmas cu un handicap, iar ei mã privesc si, fãrã nicio remuscare, zâmbesc sfidãtor. De asemenea, martorii au primit numeroase amenintãri, nu direct de la inculpati ci de la persoane puse de acestia, de aceea cred cã ar fi fost normal sã fie arestati preventiv. Nu stiu dacã este vorba despre incompetentã sau dacã cei doi sunt rude cu procurorii, nu vreau sã aduc acuzatii nefondate, dar un lucru este cert, nu s-a procedat corect. Tot ce îmi doresc în acest moment este sã merg linistit pe stradã”, a povestit Constantin-Iulian Diaconu. Potrivit articolului 182 din Codul Penal, dacã vor fi gãsiti vinovati, agresorii riscã închisoare de la 2 la 7 ani, întrucât leziunile provocate victimei necesitã mai mult de 60 de zile de îngrijire medicalã, iar în cazul în care „fapta a produs una din urmãtoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, încetarea functionãrii acestora, o infirmitate permanentã fizicã sau psihicã, slutirea, avortul ori punerea în primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.”

„M-au agresat fãrã motiv”

„Sãrbãtoream alãturi de fostii colegi de liceu la o piscinã din Husi. Pentru cã în localul în care avea loc reuniunea nu se fuma, am iesit afarã. Atunci un individ m-a îmbrâncit fãrã motiv. Pentru a nu pune paie pe foc, m-am reîntors în restaurant unde am fost urmãrit de ceilalti doi agresori care, desi nu au fost provocati în nici un fel, m-au lovit cu un pahar, ulterior m-au trântit la pãmânt si au continuat sã mã loveascã precum niste animale cu picioarele. Nu sunt prieten cu ei, pe doi îi stiam din vedere iar cel de-al treilea locuieste în acelasi cartier, suntem vecini. Nu am mai avut niciodatã conflicte cu ei, desi sunt cunoscuti în oras ca scandalagii”, ne-a povestit bãrbatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.