spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Bebelus mort în conditii suspecte la spitalul din Bârlad

- Advertisement -

SUSPANS Rezultatul necropsiei nu se cunoaste deocamdatã, însã dacã se va dovedi cã moartea micutului are la bazã o afectiune la plãmâni vom asista cu sigurantã la un nou caz de neglijentã în serviciu.

INCREDIBIL Fãrã prea mult efort, Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad o tine în ultima perioadã din scandal în scandal. Fie cã e vorba de morti suspecte, tratament si atentie acordate în functie de spagã, disparitia “misterioasã” a medicamentelor si instrumentarului sanitar, cazul doctorului Octavian Marcu si multe altele, unitatea spitaliceascã este în pragul de a-si pierde încet-încet credibilitatea. De data aceasta este vorba de moartea în conditii suspecte a unui bebelus, nãscut prematur, în timp ce era hrãnit cu lapte de cãtre o asistentã medicalã. Conducerea spitalului a declarat cã decesul a survenit cel mai probabil din cauza unei probleme la înghitire pe care copilul o avea de la nastere. Se pare însã cã micutul ar fi decedat din cauza unei bronhopneumonii pe care medicii nu au depistat-o la timp. Doar rezultatul necropsiei va stabili cu exactitate cauza mortii.

în seara de 12 iulie a.c. reprezentantii Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad au sesizat oamenii legii despre decesul unui bebelus în vârstã de 53 de zile, nãscut prematur. în urma cercetãrilor efectuate s-a stabilit cã bãietelul, prematur, nãscut pe data de 20 mai 2013 cu o greutate de 1.650 de grame, apartine unei familii din comuna Pogana. Din momentul nasterii si pânã la deces, acesta a stat sub supraveghere medicalã la spitalul bârlãdean. Potrivit celor declarate din partea conducerii unitãtii medicale, bebelusul ar fi fost nãscut la domiciliu, prematur. Dupã ce a fost adus la spital, cadrele medicale si-au dat seama cã micutul prezenta “o incoordonare a reflexului de supt cu deglutitia”. Din acest motiv, alimentatia s-a fãcut ulterior sub supraveghere medicalã. “Bebelusul avea aceastã problemã de la nastere. în momentul când era alãptat exista riscul de aspiratie de lapte. Acesta este si motivul pentru care nu putea fi hrãnit la domiciliu. în toatã aceastã perioadã, bebelusul a fost tinut sub supraveghere medicalã. Conform procedurii, treptat se trece de la alimentatia prin gavaj la alimentatia prin biberon. în seara de 12 iulie, în timpul alimentatiei s-a instalat o insuficientã respiratorie. S-au aplicat toate procedurile de resuscitare, însã, din pãcate, bebelusul a decedat. Nu cred cã poate fi acuzat nimeni de neglijentã în acest caz, deoarece, asa cum v-am spus, copilul avea o problemã încã de la nastere”, a declarat dr. Gabriela Danis, director medical si purtãtor de cuvânt în cadrul spitalului bârlãdean. în timp ce medicii sustin cã totul s-a întâmplat din cauza unei probleme de sãnãtate congenitale, se pare cã decesul bebelusului ar fi survenit din cauza unei bronhopneumonii care nu a fost depistatã la timp. Rezultatul necropsiei nu se cunoaste deocamdatã, însã dacã se va dovedi cã moartea micutului are la bazã o afectiune la plãmâni vom asista cu sigurantã la un nou caz de neglijentã în serviciu. “Conform procedurilor, reprezentantii spitalului au sesizat politistii în seara de 12 iulie a.c. cu privire la decesul unui bebelus, de numai 53 de zile. Acesta s-a nãscut pe data de 20 mai, prematur, cu o greutate de 1.650 de grame. Pânã în seara când a decedat, copilul a stat internat în spital fiind sub supraveghere medicalã. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru aflarea cu exactitate a cauzei decesului”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.