spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Se asfalteazã în comuna lui Stefan cel Mare (foto)

- Advertisement -

LUCRÃRI Forfotã mare, ieri, pe drumurile din comuna Stefan cel Mare. La Brãhãsoaia, firma Transmir Murgeni a muncit mai bine de 12 ore pentru a turna stratul de uzurã peste covorul asfaltic turnat în urmã cu doi-trei ani; o lucrare complexã, la care a fost prezent primarul comunei, Mihai Moraru. “De câte ori se toarnã asfaltul, sunt prezent si supraveghez ca lucrarea sã iasã bine, pentru cã odatã turnat, asfaltul nu mai poate fi mutat. Pot sã spun cã si-a fãcut treaba bine constructorul si drumul aratã bine, la fel ca si drumurile care se asfalteazã acum în Bârzesti sau Cãlugãreni”, a spus Mihai.

Lucrarea de asfaltare a celor 2,6 km de asfalt, care fac legãtura dintre DN Vaslui-Roman si satul Brãhãsoaia, a început în 2010. S-a muncit foarte mult la pregãtirea drumului, constructorul, firma Transmir Murgeni, a turnat straturile de asfalt aferente, însã a mai rãmas stratul de uzurã, pentru care Guvernul nu a mai alocat bani, datã fiind criza economicã. De câteva zile, însã, lucrãrile s-au reluat si se lucreazã din plin la finalizarea acestui drum important pentru cele 160 de familii din Brãhãsoaia. Ieri, zeci de masini de la Transmir au lucrat în plin pe cei 2,6 kilometri de asfalt, unde s-a turnat stratul de uzurã, mai ales cã vremea a fost foarte bunã. “Sunt aici prezent, pentru cã vreau sã iasã o lucrare bunã. De câte ori sunt lucrãri de asfaltare, las orice activitate în primãrie si supraveghez lucrãrile, sã iasã bine. Sunt multumit de ce a iesit, stratul de uzurã este turnat bine, la grosimea prevãzutã de proiect. Constructorul si-a fãcut treaba foarte bine”, a spus Mihai Moraru, primarul comunei Stefan cel Mare.

Mãrãseniul va deveni un cartier ca la oras, cu apã, canalizare si gaze

Peste cîtiva ani, toate satele din Stefan cel Mare vor avea drumurile principale asfaltate, sustine primarul Moraru. “La orice mãsurã finantatã din fonduri europene care se va ocupa de asfaltarea mediului rural, voi depune si eu cereri de finantare. Am deja proiecte pentru toate satele, îmi doresc sã le vãd asfaltate, însã pentru perioada imediat urmãtoare prioritatea va fi introducerea retelelor de apã-canal”, a explicat primarul Moraru. Odatã cu asfaltarea drumului spre Brãhãsoaia, primarul spune cã toate cele sapte sate au acces la drumuri moderne si legãturi foarte bune la drumul national care leagã Vasluiul de Roman. “Se lucreazã foarte bine la drumul care traverseazã satul Bârzesti spre Muntenesti, dar si la legãtura dintre Bârzesti cu Cãlugãreni, unde vom avea drumuri asfaltate bine executate. în plus, sper cã în câteva zile voi semna contractul de finantare pentru introducerea sistemelor de apã-canal la Mãrãseni, proiect în valoare de 91 miliarde lei vechi. La Stefan cel Mare si Cãntãlãresti lucrez la montarea statiei de tratare, pentru cã aici s-au fãcut lucrãrile de montare a sistemelor de apã si canalizare. Comuna trebuie sã fie dupã numele marelui domnitor. Sunt urmasul lui si trebuie sã fac treabã pentru comunitatea care m-a ales”, mai spune primarul Moraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.