spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Doctorul Marcu din Bârlad, suspect de crimã! (foto/video)

- Advertisement -

MISTER …Fostul candidat PDL la alegerile locale din 2012, chirurgul Octavian Marcu, este suspect principal în cazul elevei din Ciocani, datã dispãrutã din data de 5 martie a.c.

Politistii cauta indicii la o proprietate a doctorului Marcu (Foto centru).

Politistii cauta indicii la o proprietate a doctorului Marcu (Foto centru).

SUSPECT… Chirurgul Octavian Marcu este suspectat de oamenii legii de moartea Adrianei Elena Motas, elevã în clasa a X-a la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” din Bârlad. Minora a dispãrut fãrã urmã de la scoalã, în timpul unei pauze, pe data de 5 martie 2013. Octavian Marcu a fost adus vineri seara la Vaslui pentru audieri. În prezenta unor specialisti de la Bucuresti, chirurgul a fost supus testului poligraf. Pentru cã l-a picat si din cauza unor declaratii confuze ale acestuia, procurorii criminalisti au considerat cã acesta este suspectul principal. Doctorul Marcu este ultima persoanã care a întâlnit-o pe fatã înainte de disparitie. Sâmbãtã dimineatã oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii, atât la Camera de gardã a Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman”, cât si la Bãdeana, unde acesta detine un teren. De asemenea, a fost cercetatã si masina chirurgului, un Mitsubishi Pajero, în care Adriana Motas s-ar fi urcat în ziua disparitiei.

Adriana Elena Motas, eleva disparuta din Barlad

Cei doi au întretinut relatii intime

Potrivit procurorilor criminalisti, între chirurgul Octavian Marcu si Adriana Elena Motas exista o relatie din vara anul 2012. Cei doi s-au cunoscut la spital, când minora a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru un furuncul. Câteva luni mai târziu, Adriana a fost din nou pacienta doctorului Marcu, pentru o operatie de apendicitã. De atunci au început sã se întâlneascã mai des, cei doi întretinând relatii intime. Poate povestea nu s-ar fi aflat dacã prietenul fetei nu ar fi descoperit întâmplãtor în telefonul Adrianei un mesaj de amor de la doctorul Marcu. Cu douã zile înainte de disparitie evenimentele se precipitã. Potrivit oamenilor legii, tânãra i-ar fi cerut chirurgului suma de 3.500 lei pentru a nu da în vileag relatia lor. Pe de altã parte, tatãl Adrianei a fost sunat de cãtre fiica sa cu o zi înainte de disparitie. Aceasta i-a spus cã îi este teamã sã se mai ducã la scoalã si nu stie ce sã facã. Nimic mai mult. A doua zi, Adriana a lipsit la primele douã ore, a rãmas la urmãtoarele douã, dupã care a plecat. Se pare cã ea a fost asteptatã afarã, într-un loc ferit, de cãtre doctorul Marcu. “Anchetãm cazul unei minore de 16 ani dispãrutã, existând suspiciuni de omor. Începând de anul trecut fata a întretinut relatii intime cu un medic din Bârlad, medic care declarã cã a fost santajat de cãtre fatã cu douã zile înainte de disparitia ei, în sensul cã i-a solicitat suma de 3.500 lei ca sã nu divulge relatiile intime dintre ei. În data de 5 martie 2013, potrivit declaratiei medicului, acesta s-a întâlnit cu fata, a asteptat-o pe o stradã apropiatã de scoalã si, dupã cum mai spune el, ar fi lãsat-o în afara orasului, la o intersectie, dupã ce i-a dat suma de 2.000 de lei. Initial, medicul a spus cã nu stie ce s-a mai întâmplat cu fata din acel moment. A fost testat ieri cu tehnica poligraf si a picat testul… are comportament simulat cu privire la întrebarea referitoare la omor. În discutiile cu psihologul si cu anchetatorii a venit cu mai multe variante, printre care, la un moment dat, si faptul cã a dus-o în afara orasului Bârlad si a predat-o cãtre trei bãrbati, cãrora le-a dat suma de 4.000 de lei ca fata sã disparã. Ulterior a revenit si a spus cã a fabulat, cã nu este realã aceastã variantã si cã nu stie unde se aflã fata. A motivat spunând cã este labil psihic. Facem perchezitii domiciliare si la autoturism, cãutând indicii pentru a lãmuri disparitia fetei. De asemenea, doctorul recunoaste în scris cã a avut în plan sã scape de fatã, dar nu a pus în practicã acest lucru. Medicul colaboreazã cu anchetatorii însã oferã declaratii contradictorii. În acest moment nu se iau mãsuri aupra lui, dar are calitatea de suspect”, a declarat Alice Ruja, procuror criminalist.

Vinovat?

În noaptea de vineri spre sâmbãtã chirurgul bârlãdean Octavian Marcu a fost audiat la Vaslui. Acesta a fost supus la testul cu poligraful în prezenta unor specialisti de la Bucuresti. Din interpretãrile acestora a reiesit cã doctorul Marcu este nesincer. Acest lucru i-a determinat pe oamenii legii sã-l considere principalul suspect privind disparitia minorei. Sâmbãtã dimineata, în jurul orei 10.00, medicul, a fost adus de la Vaslui la Bãdeana, acolo unde acesta detine un teren. Aici se pare cã au avut loc mai multe întâlniri între cei doi. Oamenii legii au cãutat probe si indicii cu ajutorul câinelui politist timp de mai multe ore însã nu au gãsit nimic. În acelasi timp, la Camera de Gardã a SpitaluluMunicipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad s-a efectuat o altã perchezitie. În jurul orei 14.00 politistii si procurorii de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui au finalizat cercetãrile dar fãrã niciun rezultat. Apoi, oamenii legii au cercetat si autoturismul (un Mitsubishi Pajero) cu care Octavian Marcu s-a dus si a asteptat-o pe minorã de la scoalã. Pe parcursul cercetãrilor medicul a fost însotit de sora lui, iar ceva mai târziu si-a fãcut aparitia si avocatul. Cu lacrimi în ochi, mama Adrianei Motas ne-a declarat cã nu crede cã fiica sa este moartã. Femeia îl acuzã pe doctor cã a sedus-o si cã si-a bãtut joc de ea. Cu mai multe înformatii si fotografii vom reveni în editia de luni a ziarului nostru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.