spot_img
spot_imgspot_img
28.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Ce spun elevii despre prima probã la Evaluarea Nationalã

- Advertisement -

Startul Evaluãrii Nationale s-a dat ieri cu proba scrisã la Limba si literatura românã. În judetul Vaslui nu s-au înregistrat cazuri de fraudã, în schimb, au lipsit destul de multi elevi, nu mai putin de 146. Desi subiectele nu au fost pe placul tuturor copiilor, acestia au recunoscut cã nu au fost foarte dificile si cã puteau fi rezolvate cu usurintã fiind nevoie doar de putinã atentie.

În judetul Vaslui s-au înscris la prima probã a Evaluãrii Nationale 4163 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a. Nu s-au prezentat însã toti, din diferite motive, 146 de elevi au lipsit. Copiii prezenti au fost repartizati în 114 centre, lucrãrile lor urmând a fi corectate în 11 centre de examinare. Nu s-au înregistrat cazuri de fraudã sau alte evenimente neplãcute. De asemenea, subiectele nu au prezentat un grad ridicat de dificultate si, spre deosebire de anul trecut, când s-a iscat un scandal din cauza unui subiect „ambiguu” în care elevilor li se cerea sã identifice propozitia subordonatã dintr-o frazã, opiniile privind rãspunsul corect fiind împãrtite atât în rândul elevilor, dar mai ales al profesorilor, lucrurile au fost clare. „Au fost subiecte cu grad de dificultate mediu. Nu au mai fost probleme deosebite, ca anul trecut, când a existat un subiect interpretabil. Am speranta cã toti elevii mei vor promova, în urma discutiilor purtate cu ei, multi vor lua note mari si foarte mari, desi la literaturã notele depind si de subiectivitatea evaluatorului.”, a declarat Anca Bordea, prof. de Limba românã.

Ce spun elevii

„Mã asteptam sã pice liricul si de asta la început m-am întristat putin, dar dupã aceea mi-am revenit. Subiectele au fost destul de usoare, le putea face oricine. Mã astept sã iau cel putin un 9. Mi-e fricã sã nu mã depuncteze la compuneri”, a declarat Miruna Arcãleanu.

„În mare parte a fost usor, sper sã iau o notã mare, desi nu a cãzut subiectul la care mã asteptam”, a declarat Livia Chiriac.

„Mi s-a pãrut usor, subiectele au fost accesibile, în schimb dusmanul meu a fost timpul, la prima parte m-am încurcat cu compunerea care mi-a luat destul de mult timp. Sper sã iau cel putin un 8.50”, a spus Robert Munteanu.

„Mã asteptam ca la prima parte sã ne dea liric având în vedere cã si la simulare am avut liric, însã ne-a dat genul epic. La început mi s-a pãrut putin mai greu, dar pe parcurs am realizat cã subiectele au fost usoare, nu au fost asa grele. M-am încurcat putin cu timpul la prima parte dar mi-am revenit repede si am scris”, a spus Andreea Dodiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.