spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

IPJ Vaslui vã recomandã sã fiti prudenti de Rusalii

- Advertisement -

Pentru ca Sãrbãtoarea Rusaliilor sã fie petrecutã fãrã evenimente neplãcute, Politia Românã vã recomandã:

– Aveti mare grijã de bunurile dumneavoastrã, atunci când vã aflati în locuri aglomerate.

– Nu vã afisati ostentativ bunurile, atunci când vã aflati în locuri publice.

– În tren, nu lãsati bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp! Nu încredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!

– Asigurati-vã cã ati încuiat locuinta, când plecati de acasã. Rugati un vecin de încredere sã tinã sub observatie casa si sã anunte imediat politia dacã observã o persoanã suspectã care stationeazã fãrã motiv în fata usii sau care încearcã sã descuie usa.

– Atunci când pãrãsiti autoturismul, nu lãsati la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare: genti de voiaj, posete, borsete, aparaturã electronicã, întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor.

– Nu vã lãsati copiii nesupravegheati.

– Nu rãspundeti la provocãri, cu violentã; încercati sã evitati conflictele.

– Nu consumati în exces bãuturi alcoolice; sondajele aratã cã majoritatea faptelor antisociale sunt generate de aburii alcoolului.

– Respectati toate regulile de circulatie, fie cã sunteti pieton sau conducãtor auto, indiferent de cât de mult vã grãbiti.

– Celor care au ales sã-si petreacã zilele libere la o distantã mare de casã, Politia Rutierã le recomandã sã îsi fragmenteze deplasãrile, alternând sofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere cauzate de obosealã si, implicit, de diminuarea capacitãtii de concentrare la volan.

– De asemenea, dacã aveti de efectuat lungi cãlãtorii la rude pe distante mai mari, nu opriti pentru pauzele de relaxare în locuri necunoscute, alegeti popasuri luminate si amenajate corespunzãtor, pe cât posibil în apropiere de localitãti, pentru a nu cãdea victima unor persoane rãuvoitoare.

– Pentru evitarea implicãrii în evenimente rutiere, politistii recomandã conducãtorilor de vehicule sã circule cu vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã. De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.