spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cei mai buni elevi de gimnaziu din Vaslui (II)

- Advertisement -

Cotidianul Vremea Nouã a prezentat ieri sefii de promotie de la cinci dintre scolile vasluiene. Astãzi îi vom face cunoscuti pe cei mai buni elevi de la celelalte unitãti de învãtãmânt, care au reusit prin muncã, ambitie si inteligentã sã termine gimnaziul cu medii de invidiat, dar si sã obtinã rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare.

Scoala Gimnazialã „Constantin Motas”

Diana Hanganu, Andreea Matei si Denisa Gugles sunt elevele care au reusit sã obtinã cele mai bune rezultate de la Scoala nr. 7. Dacã Diana este hotãrâtã sã meargã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” la profilul Stiinte ale Naturii, pasionatã fiind de biologie, chimie dar si de matematicã, colegele ei au ales sã-si continue studiile la Liceul Teoretic „Emil Racovitã”. Toate cele trei eleve au participat anul acesta la Olimpiada de Limba Românã, îndrumate fiind de Mihaela Doniga, diriginta lor. Dacã pentru Diana „cheia succesului constã în multã muncã dar si în ambitie”, Andreea sustine cã este foarte important sã fii atent când profesorul predã lectia. „Ne-am strãduit mult, dar nu am tocit, am învãtat din plãcere”, a declarat Denisa Gugles.

Scoala Gimnazialã „Alexandra Nechita”

Scoala nr. 8 se mândreste cu Elena Bolea, elevã care a reusit sã încheie cei patru ani de gimnaziu cu media generalã 10. Elena a participat la numeroase olimpiade, cum ar fi cea de fizicã, chimie sau matematicã, unde a reusit sã obtinã rezultate deosebite. Spune cã pentru a face performantã este nevoie de multã muncã si de consecventã. „Le multumesc tuturor profesorilor care m-au instruit si m-au ajutat sã obtin acest rezultat. As vrea sã îmi continui studiile la LMK sau la Racovitã, profilul Stiinte ale Naturii”, a declarat Elena.

Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir”

Doi elevi au reusit performanta de a fi numiti sefi de promotie la Scoala nr. 2. Este vorba despre Stefan Cosmin Poienescu, care a terminat cu media generalã 9,93, si colegul lui Deny Pãtrascu, elev care a reusit sã obtinã media 9,90. Adolescentii si-au reprezentat scoala anul acesta la concursul „Cel mai bun câstigã”, unde s-au clasat pe primul loc. „Am reusit prin perseverentã, tenacitate si cu ajutorul profesorilor”, a declarat Stefan. Cea care a avut cea mai mare influentã asupra lor si cãreia îi poartã un respect deosebit este profesoara de fizicã Daniela Ciulei. Ambii elevi sperã sã intre la LMK, Deny la Matematicã-Informaticã si Stefan la Stiinte Sociale.

Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu”

În fruntea Scolii nr. 10 se aflã trei domnisoare, Georgiana Asãvoaiei si Maria Alexandra Costan, care au încheiat gimnaziul cu media 9,97, si colega lor, Bianca Cazacu, tânãra obtinând media 9,96. Desi face handbal de performantã, Bianca nu a agãtat ghiozdanul în cui si spune cã a stiut sã îsi organizeze timpul. Astfel, adolescenta nu si-a neglijat prietenii, nu a lipsit de la nici un antrenament, dar a si învãtat, participând de-a lungul anilor la numeroase concursuri si olimpiade. Colega ei, Georgiana, si-a propus sã meargã la LMK la matematicã-informaticã. „Am participat la Olimpiada de Chimie dar si la alte concursuri cum ar fi Concursului National de Traduceri <<Corneliu M. Popescu>>, limba francezã, la care am obtinut o mentiune. Nu mi-a fost deloc greu, trebuie sã te gândesti în permanentã la viitor, trebuie sã perseverezi”, a declarat Georgiana. De asemenea, Alexandra a obtinut mentiune la acelasi concurs de traduceri dar s-a clasat pe locuri fruntase si la alte concursuri cum ar fi cel de Culturã si Spiritualitate. Elevele sustin cã poartã un respect deosebit tuturor profesorilor, dar mai ales Mariei Cârlescu, prof. de limba românã, Linei Dudãu, prof. de matematicã, si Mariei Mereutã, prof. de chimie.

Scoala Gimnazialã „Al. I. Cuza”

Beatrice Stegariu este sefa de promotie de la Scoala nr. 1. Eleva, care si-a încheiat situatia cu media generalã 9,50, spune cã are mari emotii pentru Evaluarea Nationalã dar, crede ea, vor fi constructive. „Printre materiile mele preferate se numãrã istoria, biologia, matematica si limba românã. Vreau sã le multumesc doamnei director Mariana Sandu, profesoarã de istorie, si doamnei diriginte Ramona Arsenie, profesoarã de limba românã, care m-au îndrumat si au avut încredere în mine. As vrea sã merg mai departe la Colegiul National <<Anghel Ruginã>>, la economie”, a declarat Beatrice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.