spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cei mai buni elevi de gimnaziu din Vaslui

- Advertisement -

MERITUOSI Dupã ce cotidianul Vremea Nouã a prezentat sefii de promotie de la liceele vasluiene a venit si rândul elevilor care au absolvit clasa a VIII-a si care au reusit sã se remarce nu numai prin medii de invidiat, dar si prin rezultate deosebite obtinute la numeroase concursuri si olimpiade. Muncitori, inteligenti, ambitiosi si optimisti, exemple pentru toti cei care îsi doresc sã-si atingã telul în viatã prin muncã si dãruire, asa se prezintã elevii care fac cinste scolilor vasluiene. Astãzi vom prezenta pe cei mai buni elevi de la cinci dintre scoli, urmând ca în numerele urmãtoare sã îi aducem în prim-plan pe ceilalti.

Scoala Gimnazialã „Vasile Alecsandri”

Andra Voina si Marius Huhurez sunt elevii de la Scoala nr. 9 care au reusit sã se claseze primii pe podium obtinând medie maximã. Dacã Andra si-a propus sã meargã mai departe la Colegiul Economic „Anghel Ruginã”, Marius spune cã scopul lui este sã intre la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, la matematicã-informaticã, deoarece este pasionat de informaticã, materie pe care a studiat-o cu prof. Mariana Munteanu. „Ca sã reusesti sã obtii o medie bunã trebuie doar sã fii sârguincios, sã înveti. Noi am fost bine pregãtiti încã din clasele primare pentru cã am avut învãtãtori care ne-au stimulat. Am fost în clasa doamnei învãtãtoare Violeta Luca, apoi am intrat în clasa doamnei Munteanu, o doamnã dirigintã foarte bunã care ne-a îndrumat. Nu am emotii pentru examenele care vor urma deoarece <<Succesul este singura mea optiune, esecul nu”, a declarat Marius. Singura materie la care elevul spune cã a întâlnit mici dificultãti a fost desenul. De asemenea, Andra le multumeste profesorilor si domnului învãtãtor Constantin Grosu. „Am emotii pentru Evaluarea Nationalã care va începe pe data de 25 iunie, dar sunt convinsã cã voi avea rezultate bune”, a declarat Andra.

Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare”

La Scoala nr.5 rezultatele cele mai bune le-au obtinut doi elevi, ambii reusind sã încheie cei patru ani de gimnaziu cu media 9.97. Cristian Asultanei si Bogdan Palanici spun cã pentru a obtine un astfel de rezultat este nevoie de multã muncã. Adolescentii au vrut sã multumeascã pe aceastã cale nu numai profesorilor ci si Virginiei Niticã, persoana care le-a pus pentru prima datã stiloul în mânã, învãtãtoarea lor. Bogdan Palanici a reusit sã aibã rezultate foarte bune atât la scoalã, dar sã si participe la numeroase concursuri extrascolare unde a câstigat mai multe premii. „Cânt la pian clasic de la vârsta de 5 ani si am participat la mai multe concursuri, cel mai bun rezultat obtinut fiind premiul I la concursul national <<Micul Virtuoz>>. Sunt pasionat si de sah, sunt în categoria a II-a, si am reusit sã ocup locul al III-lea la un concurs judetean. Am publicat mai multe materiale în Gazeta Matematica si am ocupat locul al II-lea pe tarã la Olimpiada de Stiinte pentru juniori”, a spus Bogdan Palanici. „Vreau sã merg mai departe la LMK la matematicã-informaticã. Sunt doar 28 de locuri, concurenta este foarte mare, dar sunt pasionat de matematicã si sunt sigur cã voi reusi sã ocup un loc. Un rol important în pregãtirea mea l-a avut doamna profesoara Anton Flavia”, a spus Cristian Asultanei.

Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene”

Scoala nr. 3 se mândreste anul acesta cu patru sefi de promotie, elevi care au reusit performanta de a obtine numai medii de 10. Mai mult, toti patru au înregistrat rezultate deosebite la olimpiadele nationale, unde s-au clasat pe locuri fruntase. Desi sunt foarte bine pregãtiti, adolescentii spun cã au emotii când se gândesc la Evaluarea Nationalã. Teodora Nemtanu a participat anul trecut la Olimpiada Nationalã de Chimie si anul acesta la Olimpiada Nationalã de Limba Românã. „Îmi doresc sã intru la LMK la matematicã-informaticã. Persoana care m-a influentat cel mai mult este Corina Nemtanu, mama mea, profesor de limba românã”, a spus Teodora. Colega ei, Anastasia Istrãtucã, se mândreste cu participarea la Olimpiadele Nationale de Chimie si Biologie. „Vreau sã merg la Colegiul National din Iasi, ulterior sã urmez Facultatea de Medicinã”, a declarat Anastasia. Rezultatele obtinute de Andrei Popa sunt de invidiat, în urma participãrii la Olimpiada Nationalã de Informaticã elevul a obtinut medalia de bronz si a reusit sã se califice în Lotul National Restrâns, pentru aceastã performantã multumindu-i profesorului Nicu Vlad. În luna noiembrie va participa la un concurs international de informaticã din Bulgaria. Nici Andrei Chiriac nu s-a lãsat mai prejos, timp de patru ani, elevul a reusit sã se califice la Olimpiada Nationalã de Matematicã obtinând în clasa a VI-a medalia de argint, la reusita sa aducându-si aportul prof. Liliana Lupascu. „Am muncit mult si Dumnezeu m-a ajutat”, a declarat Andrei Chiriac care doreste sã meargã mai departe la Liceul „Stefan Procopiu”.

Scoala Gimnazialã „Elena Cuza”

Vlad Sîmbotin, seful de promotie de la Scoala nr.4, a obtinut media 9,94. Elevul spune cã a întâmpinat mici probleme la materii precum Istorie sau Tehnologie, dar se declarã pasionat de Biologie, Chimie si Matematicã. Anul acesta a participat la Olimpiada Nationalã de Geografie unde a reusit sã intre în posesia unei mentiuni speciale, aceastã performantã datorându-se si profesoarei Carp Lucica, cea care l-a îndrumat. De-a lungul anilor a participat si la olimpiadele de Matematicã si Chimie, unde a obtinut rezultate bune, dar si la diferite concursuri precum Concursul National de Traduceri „Corneliu M. Popescu” sau Concursul de Chimie „Magda Petrovanu”. „Vreau sã merg la LMK, specializare Stiinte ale Naturii, deoarece sunt pasionat de chimie si biologie. Visul meu este sã devin medic. Vreau sã le multumesc tuturor profesorilor, datoritã lor am reusit sã obtin aceastã medie. Nu este foarte greu sã faci performantã, eu am avut timp si de prieteni.”, a declarat Vlad.

Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu”

În fruntea Scolii nr. 6 se aflã douã domnisoare, Bianca Iftime si Andreea Ioana Aelenei, ambele eleve reusind sã încheie cei patru ani cu media 10. „Nu este greu sã ajungi la aceastã performantã, trebuie sã fii perseverent, ambitios, sã-ti placã sã înveti. Dacã stii cum sã-ti împarti timpul, poti sã ai si o viatã socialã activã”, a declarat Bianca. Ioana a completat-o: „Pentru a avea medii mari trebuie doar sã fii atent la ce predã profesorul la clasã.” Ioana a participat sub îndrumarea profesoarei Loredana Chelmu la Olimpiada Nationalã de Culturã Civicã si la Olimpiada Nationalã de Istorie, unde a reusit sã se claseze pe primul loc. Colega ei a participat de asemenea la numeroase concursuri si olimpiade, în special de matematicã, fizicã si chimie, cum ar fi Concursul National Evaluare în Educatie, Concursul de Matematicã „Dimitrie Pompei”, la care a obtinut mentiune s.a.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.