spot_img
spot_imgspot_img
24.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Municipalitatea băcăuană a inițiat un amplu proiect de ocupare a forței de muncă

- Advertisement -

Valoarea acestuia este de 2,1 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene. Beneficiarii vor fi 468 de șomeri și persoane inactive, care vor fi ajutate să ocupe un loc de muncă sau să își deschidă afaceri proprii.

Ștefan POPA

Primăria municipiului Bacău a demarat un proiect pentru pregătirea unui număr de aproape 500 de șomeri și persoane inactive, precum și consilierea lor pentru ocuparea unui loc de muncă. Aleșii locali băcăuani au aprobat proiectul “Șanse egale pe piața muncii – o meserie pentru fiecare” în cadrul ședinței de vineri a Consiliului Local. Bugetul proiectului este de 2.165.576,74 de lei. Totodată, a fost aprobată și aplicația pentru depunerea proiectului în vederea accesării de fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”. Contribuția municipalității în cadrul acestui proiect este de 2% din valoarea eligibilă, în valoare de 43.311,53 de lei.

“Prin derularea acestui proiect încercăm să creștem capacitatea de ocupare a forței de muncă pentru 468 de șomeri de lungă durată și persoane inactive – a explicat Romeo Stavarache, edilul municipiului Bacău. Vom genera astfel un efect pozitiv pe termen lung, începând de la creșterea încrederii în forțele proprii a grupului țintă, precum și orientarea către un loc de muncă. Aceste acțiuni vor conduce implicit la creșterea nivelului de trai și la o mai bună corelare a aptitudinilor individuale, educației și potențialului de muncă. Persoanele implicate în proiect vor putea să își recunoască traseul profesional adecvat, vor dobândi noi competențe, își vor găsi mai ușor un loc de muncă sau chiar vor putea iniția propria afacere”. Municipalitatea băcăuană va asigura resursele pentru implementarea optimă a proiectului și va suporta eventualele cheltuieli suplimentare ce pot apărea după încheierea contractului. Proiectul va avea o durată de derulare de 18 luni.

Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/18/municipalitatea-bacauana-a-initiat-un-amplu-proiect-de-ocupare-a-fortei-de-munca.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.