spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

A lovit douã femei si a fugit de la locul accidentului

- Advertisement -

SMECHER Un tânãr, în vârstã de 25 de ani, din Bârlad, aflat la volanul unui autovehicul, a acrosat douã femei. Pentru cã era în stare de ebrietate, acesta a fugit de la locul accidentului. A fost depistat la scurt timp de cãtre politistii rutieri, chiar în dreptul locuintei sale.

Victimele, mamã si fiicã, au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad. Se pare cã Tanta Pantazi, în vârstã de 57 de ani, figura ca internatã la unitatea spitaliceascã, desi ea se plimba binemersi pe stradã. Situatia a devenit si mai interesantã în momentul în care purtãtorul de cuvânt al spitalului, dr. Gabriela Danis, a declarat la conferinta de presã cã la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) a fost adusã doar o singurã victimã, si nu douã, asa cum s-a întâmplat. Culmea, exact persoana care suferise leziunile cele mai grave în accident a dispãrut subit din baza de date!… Soferul a fost la un pas sã fie linsat de rudele victimelor când a fost adus de oamenii legii la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Într-o sãptãmânã, trei accidente cu fugã de la locul faptei

Într-o singurã sãptãmânã, pe raza orasului Bârlad au avut loc trei evenimente rutiere grave, toate cu fugã de la locul faptei. Într-un singur caz victima a decedat, iar autorul nu a fost depistat nici în prezent. La fel s-a întâmplat si duminicã seara, în jurul orei 22.00, pe strada Vasile Pârvan din Bârlad. Ionut Radu, în vârstã de 25 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad, conducea un autovehicul cãtre centrul orasului si, din cauza faptului cã nu a adaptat viteza, a acrosat douã femei, mamã si fiicã. Este vorba de Tanta Pantazi, în vârstã de 57 ani si Sãbioara Pantazi, de 36 ani, ambele din municipiul Bârlad. Acestea s-au angajat în traversarea strãzii în mod neregulamentar. Dupã comiterea accidentului, Ionut Radu a pãrãsit locul faptei, fiind depistat de politistii Biroului Rutier municipal Bârlad la scurt timp dupã sesizarea evenimentului. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânãrul a fost condus la Spitalul municipal de Urgentã Bârlad unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. „Un bãrbat, în vârstã de 25 ani, implicat într-un accident de circulatie este cercetat de politistii Biroului Rutier Municipal Bârlad pentru comiterea a trei infractiuni prevãzute de Codul Rutier si Codul Penal. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã care are o imbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, vãtãmare corporalã din culpã si pãrãsirea locului accidentului de cãtre conducãtorul vehiculului, fãrã încuviintarea politiei. Pãrãsirea locului accidentului de cãtre conducãtorul vehiculului, implicat într-un accident de circulatie în urma cãruia a rezultat uciderea sau vãtãmarea integritãtii corporale ori a sãnãtãtii uneia sau mai multor persoane, fãrã încuviintarea politiei care efectueazã cercetarea la locul faptei, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani. De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã care are o imbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. În momentul când Ionut Radu a coborât din masina politiei pentru a i se recolta probe biologice, rudele celor douã victime, aflate în curtea spitalului, au sãrit sã-l linseze. Prezenta oamenilor legii i-a determinat sã se linisteascã, însã tot i-au umplut frigiderul cu ce le-a venit la gurã. Cele douã femei, victime ale accidentului rutier, au fost transportate la spital.

Spitalul bârlãdean încearcã sã musamalizeze povestea?

Potrivit politistilor care au efectuat cercetãri în acest caz, la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad au fost transportate ambele victime. Tanta Pantazi, în vârstã de 57 ani, a fost diagnosticatã cu fracturã gambã stânga si policontuzii, iar Sãbioara Pantazi, de 36 ani, doar cu policontuzii. Acelasi lucru este confirmat si de cadrele medicale de pe ambulantã, care spun cã au transportat la spital douã persoane, implicate în evenimentul rutier. La conferinta de presã sustinutã astãzi de purtãtorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman”, dr. Gabriela Danis, surprizã mare: „Asearã, la CPU a fost adusã o persoanã de 37 de ani, victimã a unui accident rutier. Pacienta a fost diagnosticatã cu traumatism cranio-cerebral si fracturã deschisã gamba stângã. În prezent se aflã internatã la sectia de Ortopedie”. Este destul de ciudat cum diagnosticele s-au încurcat de la mamã la fiicã si cum doar ultima a fost mentionatã. De asemenea, fotografia realizatã de reporterul Vremea Nouã, în exclusivitate, dovedeste cã pe targã era Tanta Pantazi si nu fiica sa. O rudã a Tantei Pantazi ne-a declarat cã aceasta era internatã în spital, dar cã a plecat de acolo cu gândul de a-si mai lua niste haine de acasã. Dacã lucrurile stau asa, este usor de imaginat în ce ipostazã delicatã se aflã spitalul bârlãdean, în contextul în care pacientii se plimbã fãrã nicio grijã pe strãzi si mai sunt implicati si în evenimente rutiere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.