spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Ramona s-a fãcut de râs la examen!

- Advertisement -

Ioan Mancas se rãsuceste în mormânt când vede asta

PENIBILÃ Ramona Mocanu, pesedista cu aere de mare sefã, este pe cale sã devinã oficial director al Muzeului Judetean „Stefan cel Mare”. Deja, coana preoteasã de la Osesti este plimbatã prin judet la tot felul de actiuni ale USL, unde este prezentatã drept director la muzeu, desi pânã acum a dat doar proba scrisã. O probã la care s-a fãcut de rusine, primind o notã de 6 din partea sefei comisiei de examinare, un specialist venit de la Iasi, cãruia i s-a spus sã aibã grijã sã n-o trânteascã la examen pe Mocanu, dacã nu vrea sã aibã de-a face cu presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, protectorul din umbrã al coanei preotese. Peste douã zile, Ramona Mocanu va sustine si proba oralã, interviul, la care nu ne îndoim cã va primi notã maximã.

Proiectul de management al viitorului director al Muzeului Judetean (culmea, pesedistii o prezintã deja pe la actiuni drept manager!) a fost atât de prost, încât seful comisiei de examinare, un specialist venit din Iasi, si-a pus mâinile în cap. Dar, fiind un singur candidat si Buzatu fiind cel care taie pâinea în CJ Vaslui, si-a spus sã-i dea o notã de trecere, un 6 obosit, care a ajutat-o sã ia o notã cât de cât decentã. Din cei trei membri ai comisiei, doi sunt de la Consiliul Judetean, în subordinea directã a lui Buzatu, asa cã nu au vrut sã-si supere seful. Unul dintre ei a dat un 10, altul un 8 si ceva, iar sefa de comisie doar putin peste 6, astfel cã nota finalã la proba dosarului de concurs a ajuns undeva la 8.30. Ce i-a uimit pe membrii comisiei? Desi proiectul de management trebuia sã continã 40 de pagini, Ramona a dat dovadã de exces de zel si a „compus” un raport de 80 de pagini, majoritate cu poze de la actiunile muzeului, la care ea nu a avut nicio contributie. În plus, se pare cã preoteasa de la Osesti nici nu are habar cu ce se mãnâncã pâine la muzeul judetean, pentru cã nu propune nimic clar privind dezvoltarea institutiei. Ca viitor director, coana preoteasã ar trebui sã se ocupe de „diversificarea si adecvarea ofertei culturale a institutiei, prin cunoasterea profilului cultural al consumatorului”. Iatã ce alte sarcini îi vor reveni dupã data de 6 iunie, când va instalatã si oficial pe functie: „preocuparea permanentã pentru verificarea „stãrii de sãnãtate” a obiectelor aflate în patrimoniul muzeului, prin restaurarea si conservarea lor; restaurarea valorilor de patrimoniu cu specific arheologic, a documentelor si obiectelor istorice, a valorilor de artã si a celor etnografice; definitivarea bazei de date si de evidentã stiintificã a patrimoniului cultural, conform noilor Norme emise de Ministerul Culturii si Patrimoniului Cultural (inclusiv registrul informatizat – obligatoriu conform legislatiei în vigoare); securizarea valorilor de patrimoniu cultural împotriva eventualelor incendiilor si inundatiilor sau a actiunilor de efractie sau de distrugere; popularizarea si cunoasterea valorilor istorice, de artã si etnografie cu caracter local, zonal si national, prin expozitii, simpozioane, colocvii stiintifice, mese rotunde, cataloage, pliante, ghiduri de popularizare”.

Despre ce fel de „obligatie” vorbeste Buzatu?

Apropiatii lui Buzatu spun cã numirea Ramonei Mocanu la Muzeul Judetean nu a fost simplã, pentru cã seful judetului ar fi dorit pe altcineva, mult mai competent, pe acest post. „Nu am ce face, este o obligatie si trebuie s-o pun director”, ar fi afirmat Buzatu fatã de niste prieteni din partid, care au înteles mesajul: cum-necum, preoteasa trebuie sã ia examenul si sã intre rapid pe functie. Peste douã zile, pe 6 iunie, Ramona va sustine si interviul, pe care suntem siguri cã-l va trece fãrã probleme, câtã vreme Buzatu urmãreste cu atentie ce se întâmplã la muzeu. Nici nu este de mirare de ce preoteasa trebuie sã intre rapid pe functie, câtã vreme Chevron asalteazã Muzeul Judetean cu cereri de descãrcare de sarcinã arheologicã, adicã locurile care vor fi otrãvite de sondele de exploatare a gazelor de sist nu ar contine zone cu specii de plante protejate prin lege sau zone arheologice. Imediat ce va ajunge director, Ramona Mocanu va avea grijã sã semneze tot ce îsi doreste Miticã Buzatu, cel care îi devine sef ierarhic si la locul de muncã, pe lângã functia din partid.

Coana preoteasã, perdanta de serviciu în PSD!

În ultimii ani, coana preoteasã a tot pierdut bãtãliile purtate cu colegii din PSD, în fuga pentru functii. În 2010, s-a bãgat în seamã si a cerut sã fie numitã presedintã la organizatia de femei. A pierdut lupta, dar nu s-a lãsat. A fost numitã în fruntea Agentiei de Prestatii Sociale, unde a stat destul de putin, fiind datã afarã. Concediatã, s-a judecat cu institutia, dar a pierdut. Pe urmã, în 2012, a cerut sã fie pusã din nou pe post eligibil la consilieri judeteni. Miticã Buzatu a pus-o la coada listei, astfel cã Ramona nu a mai prins un al doilea mandat de consilier la judet. S-a tot spus cã va fi numitã în fruntea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Muncã, însã nici acolo nu a avut prea mult succes. Acum, odatã cu trecerea probei interviului, are toate sansele sã intre în istorie, desi fostul director, Nelu Mancas, se rãsuceste în mormânt când vede cine a ajuns sã stea pe locul sãu…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.