spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

CEI MAI BUNI

- Advertisement -

Sefii de promotie din liceele din Vaslui

MÂNDRIA VASLUIULUI Inteligenti, muncitori si ambitiosi, asa pot fi descrisi sefii de promotie de la liceele din Vaslui, exemple pentru toti cei care îsi doresc sã-si atingã telul în viatã prin muncã si dãruire. Ca si anul trecut, si anul acesta a triumfat sexul feminin iar surprizele plãcute au venit, în egalã mãsurã, si din mediul rural. Cotidianul “Vremea Nouã” continuã campania de promovare a tinerelor talente si vã face cunostintã cu cei mai buni elevi pe care i-au dat liceele vasluiene, cu care ne-am mândrit la olimpiade nationale si internationale. De vreme ce o notã de nouã pentru un elev obisnuit este o realizare, pentru un aspirant la titulatura de sef de promotie poate fi o dezamãgire. Ei nu stau cu nasul în carte cât e ziua de lungã, ci învatã de plãcere si au demonstrat cã stiu sã se distreze dar totodatã sã aibã rezultate.

“Nimic nu este imposibil, prin muncã si dãruire poti avea tot ceea ce este important pentru tine”

“Obstacolele ce împiedicã dorinte devin elanuri ce te împing spre împlinire”

Singura elevã care a reusit sã încheie cei patru ani de liceu cu media generalã 10 a fost Diana Eliza Tofan, sefã de promotie a Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” (LMK). De asemenea, Diana a reusit performanta de a se clasa pe locul al IV-lea la Olimpiada Nationalã de Geografie. “N-o sã încerc sã vã vând o retetã a succesului, sunt sigurã cã altii au fãcut-o mult mai bine decât mine. Vã pot transmite cã nimic nu este imposibil si cã prin muncã si dãruire poti avea tot ceea ce este important pentru tine, poate nu pe loc, dar cu rãbdare vor veni toate. Toate clipele petrecute în liceu pot spune cã sunt amintiri frumoase. Anii de liceu au reprezentat o etapã în evolutia noastrã, am legat noi prietenii care sper cã vor dura în timp. Am cunoscut oameni de la care am avut de învãtat. Vreau sã îi multumesc doamnei Rozeanu Aurica, profesor de Geografie, este o femeie extraordinarã care m-a îndrumat spre Olimpiada de Geografie. De asemenea, vreau sã îi multumesc domnului diriginte Juverdeanu Stefan, profesor de fizicã, materie care m-a pasionat. Cea mai mare dorintã în momentul de fatã este sã urmez Facultatea de Medicinã”, ne-a spus Diana Eliza Tofan, sefa de promotie de la LMK.

“Întotdeauna am avut ambitia de a fi prima”

“Învatã sã înveti si sã zâmbesti”

Alina Savin spune cã singura materie la care nu a reusit sã obtinã medie maximã a fost limba englezã. Cu toate acestea, tânãra a reusit performanta de a încheia cei patru ani de liceu cu media generalã 9.94. “Cele mai frumoase amintiri ale mele sunt legate de colegi si pauzele în care ne jucam, dar si momentele petrecute alãturi de profesori. Sunt mai apropiatã de doamna profesoarã de Chimie Agafitei Gabriela, a fost ca un mentor pentru mine, m-a îndrumat. Datoritã dumneaei urmeazã sã dau admitere la Facultatea de Farmacie din Iasi si sper sã am în viitor o carierã de succes. De asemenea, au fost un sprijin pentru mine doamna profesoarã de contabilitate, Buhus Andreea, si doamna profesoarã de francezã, Lazanu Roxana Cred cã pentru a reusi trebuie sã înveti, sã perseverezi, întotdeauna am avut ambitia de a fi prima.”, a declarat Alina Savin, sefã de promotie la Liceul Anghel Rugina.

“Am la activ câtiva ani de voluntariat si vreau sã lucrez în continuare cu oamenii”

“Viata este suma experientelor trãite”

Pe cea mai înaltã treaptã a Liceului Teoretic “Emil Racovitã” (LER) se aflã Elena Lãcrãmioara Jescu. Cu media generalã 9.90 tânãra spune cã voluntariatul si-a pus amprenta asupra ei, în consecintã doreste ca si pe viitor sã lucreze cât mai mult cu oamenii si sã îi ajute pe cei aflati în dificultate. “Probabil voi urma Facultatea de Stiinte Socio-Umane pentru cã am la activ câtiva ani de voluntariat, sunt presedintele Interact, si vreau sã lucrez în continuare cu oamenii. Cele mai frumoase amintiri sunt excursiile cu colegii, iesirile de-a lungul celor patru ani la care au participat si domnii profesori. Mai apropiatã am fost de doamnele diriginte, pentru cã am avut douã, Ghelbere Claudia si Lepãrdã Ionela, dar si de domnul profesor de românã Hotoleanu Constantin si doamna profesoarã de francezã Ponea Oana. În ceea ce priveste BAC-ul nu am nici cele mai mici emotii, profesorii nostri au avut grijã sã ne facã sã fim pregãtiti si în acelasi timp sã ne simtim pregãtiti “, a declarat Elena Jescu.

“Am reusit sã obtin aceastã medie prin muncã, seriozitate, si mult timp alocat studiului”

“Învatã de la apã sã nu dai înapoi / Învatã de la pãsãri sã fii mai mult în zbor”

Mãdãlina Hordilã de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” a reusit sã obtinã media generalã 9.90 si a demonstrat cã si copiii care vin din mediul rural – primele opt clase le-a urmat la Scoala Gimnazialã din Delesti – pot obtine rezultate demne de invidiat. “Am reusit sã obtin aceastã medie prin muncã, seriozitate, si mult timp alocat studiului. Pentru mine a fost o plãcere, am fãcut totul din pasiune. De-a lungul celor patru ani am participat la numeroase concursuri si alte activitãti extrascolare, cum ar fi voluntariatul, cea care m-a implicat în aceste activitãti si care mi-a fost alãturi fiind doamna dirigintã Loredana Pãun, despre care pot sã spun cã a fost o a doua mamã pentru mine. Vreau sã urmez Facultatea de Drept din cadrul Universitãtii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, dar mai întâi vreau sã trec cu bine de examenul de bacalaureat. Am emotii pentru cã toatã lumea se asteaptã la un rezultat foarte bun, m-am pregãtit temeinic si sper sã nu dezamãgesc pe nimeni. “, ne-a declarat Mãdãlina Hordilã.

“Sã ajung sefã de promotie nu a fost un scop în sine”

“Dacã esti sincer cu tine si urmezi ce îti place nu ai cum sã nu reusesti”

Ana-Maria Alexa, sefa de promotie de la Liceul “Stefan Procopiu” (LSP), a terminat cei patru ani de liceu cu media 9.88. Ana-Maria sustine cã este nevoie de multã muncã si dãruire pentru a obtine acest rezultat. “Sã ajung sefã de promotie nu a fost un scop în sine. Desi uneori mi-a fost greu, mai ales pe timpul iernii, pentru cã sunt din Negresti si am fãcut patru ani naveta, toate eforturile au meritat. Cele mai frumoase amintiri sunt prieteniile pe care le-am legat si cele douã plecãri în cadrul proiectelor Comenius, în Polonia, Lituania si Bulgaria. Dacã stau bine si mã gândesc si micile certuri sunt tot amintiri frumoase, acum, privind în urmã, mã amuzã. Vreau sã merg la Facultatea de Litere pentru cã visul meu este sã devin profesor de englezã si, de ce nu, sã predau la Liceul <<Stefan Procopiu>>. Ar fi plãcut sã fiu colegã cu doamna dirigintã Mandrea, de care am fost apropiatã. Vreau sã le multumesc si domnului profesor de românã Florin Munteanu si doamnei profesoare de istorie Daniela Hobjilã. În ceea ce priveste bacalaureatul, emotiile sunt inevitabile, oricine are emotii, oricât de bine ar fi pregãtit.”, ne-a declarat Ana-Maria Alexa, sefa de promotie de la LSP.

“Am ales LPS pentru cã eram atras de fotbal si de perspectiva unei cariere în sport”

“O minte sãnãtoasã într-un corp sãnãtos”

Media generalã a lui Dan Baban, sef de promotie al Liceului cu Program Sportiv (LPS), este 9.87. Tânãrul spune cã pasiunea pentru fotbal l-a determinat sã aleagã acest liceu. “Cu media pe care am avut-o puteam merge la orice liceu din oras. Am ales LPS pentru cã eram pasionat de fotbal si de perspectiva unei cariere în sport. A fost cea mai bunã decizie. Am foarte multe amintiri frumoase, am fost foarte uniti. Încã din clasa a IX-a am mers în Turcia cu un proiect, sã nu mai vorbesc de amintirile pe care le am de la antrenamente si din cantonamente. M-am înteles bine cu toatã lumea, dar în mod deosebit cu doamna profesor de sport Mihaela Lefter, cu doamna Grecu-Ana Maria si cu domnul profesor de Limba Românã Cascaval Cãtãlin, care mi-a dat multe sfaturi despre viatã. Pe viitor vreau sã dau la Academia de Poilitie pentru cã este o institutie de prestigiu care îti asigurã un viitor.”, ne-a spus Dan Baban, sef de promnotie al LPS.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.