spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Sectii noi la Spitalul Judetean Vaslui

- Advertisement -

Consilierii judeteni au aprobat ieri, în unanimitate, înfiintarea unor noi compartimente în cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Respectivele compartimente, de urologie, si cel de recuperare, medicinã fizicã si balneologie vor functiona în cadrul spitalului, iar compartimentul de Alergologie si Imunologie Clinicã, în cadrul Ambulatoriului Integrat (Policlinicã). Înfiintarea acestor noi compartimente era necesarã pentru mentinerea actualei clasificãri a spitalului judetean.

Având în vedere avizul Ministerului Sãnãtãtii, cu privire la modificarea si completarea structurii organizatorice, consilierii judeteni au aprobat, în unanimitate, si fãrã a face vreun comentariu, mai multe modificãri ale structurii organizatorice a Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Vaslui. A fost astfel decisã înfiintarea unor trei noi compartimente, de urologie, si cel de recuperare, medicinã fizicã si balneologie, care vor functiona în cadrul spitalului, si a compartimentului de Alergologie si Imunologie Clinicã, în cadrul Ambulatoriului Integrat (Policlinica Vaslui). S-a decis, deasemenea, dublarea numãrului de paturi a Compartimentului Gastroenterologie din cadrul Sectiei de Medicinã Internã. Personalul cu care se desfãsoarã activitatea un medic specialist de gastroenterologie si un alt medic specialist medicinã internã care are si o a doua specialitate, respectiv în gastroenterologie.

Specialitãti noi, cu minimã cheltuialã

În ambulatoriul integrat existã un cabinet de Urologie în care este angajat, din septembrie 2012, un medic rezident urologie, anul V. De aceea era necesar sã se dezvolte un compartiment de urologie, cu un minim de cinci paturi, în cadrul sectiei de chirurgie generalã, efort ce nu presupune o crestere a cheltuielilor materiale, ci doar o mai bunã asistentã sanitarã a populatiei. La fel de necesarã era si înfiintarea Compartimentului de recuperare, medicinã fizicã si balneologie cu 5 paturi, din cadrul Sectiei de Medicinã Internã Cronici, cu atât mai mult cu cât existã deja personalul necesar. Personalul cu care se desfãsoarã activitatea în aceastã specialitate este format dintr-un un medic specialist de recuperare medicalã si un medic rezident, specialitate recuperare medicalã, un kinetoterapeut, un profesor CFM si 4 asistenti medicali. Ana rinder, noul manager al SJU, a sustinut si necesitatea înfiintãrii Cabinetului de Alergologie si Imunologie Clinicã, în cadrul Ambulatoriului Integrat, Policlinica Vaslui. În cabinetul de specialitate vor activa un medic specialist cu studii superioare si o asistentã, posturi ce urmeazã a fi scoase la concurs.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.