spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Au amanetat la Iaşi tinichele galbene declarate drept aur

- Advertisement -

Un bărbat din Iaşi este acuzat că a creat un prejudiciu de peste 30.000 de lei unei case de amanet după ce a falsifcat mai multe contracte şi a primit tinichele din metal pe care le-a înregistrat ca bijuterii de aur.

Gheorghiţă Prisăcaru (32 de ani) a fost angajat la o casă de amanet proaspăt deschisă în luna februarie a anului 2011. El mai lucrase şi în trecut la o societate cu acelaşi obiect de activitate, iar acest lucru l-a convins pe proprietarul noii case amanet. Prisăcaru avea ca activitate, pe lângă verificarea produselor pe care clienţii voiau să le amaneteze, întocmirea la zi a contractelor de amanet. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis ieri în judecată, acuzându-l de gestiune frauduloasă.

„Programul instalat pe calculator dădea erori“

Potrivit rechizitoriului, la scurt timp după ce gestiunea casei de amanet a fost preluată de Prisăcaru, rulajul firmei a început să crească. Suspiciunile patronului au fost întărite pe 29 martie 2011, atunci când a constatat că un lanţ primit drept gaj ca fiind de aur era de fapt dintr-un metal comun. „Acest fapt a determinat partea vătămată să verifice toate obiectele masive primite de învinuit, aflând în acest mod că nu sunt din aur. În momentul în care a adus acest lucru la cunoştinţa învinuitului, acesta s-a enervat şi, la data de 30 martie 2011, şi-a scris demisia. La data de 30.03.2011 a fost efectuat un inventar al valorilor materiale şi băneşti existente, ocazie cu care s-a întocmit şi un proces-verbal în care au fost menţionate neregulile constatate, stabilindu-se un prejudiciu de 31.650 lei, prejudiciu creat prin primirea drept gaj a unor bijuterii din aur care ulterior s-au dovedit a fi metal comun şi a unor telefoane mobile contrafăcute“, se menţionează în rechizitoriu.

În urma inventarului efectuat, patronul a mai aflat că 15 contracte încheiate de Gheorghiţă Prisăcaru conţineanu date nereale privind numele persoanei care le închiriase sau datele personale ale acesteia.
„Cu ocazia audierii, învinuitul a negat săvârşirea faptelor. Acesta a arătat că, în proporţie de 90% din timpul pe care îl petrecea la serviciu, era însoţit de către partea vătămată şi soţia sa, cu care se consulta la încheierea contractelor. A mai arătat că programul instalat de către partea vătămată pe calculator dădea erori, astfel justificându-se datele incorecte care apar inserate în contracte“, se mai arată în rechizitoriu.
Proprietarul păgubit s-a constituit parte civilă în proces cu 31.600 de lei. Procesul urmează să înceapă.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.