spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

INCREDIBIL: Tablourile de 18 milioane de euro furate din Rotterdam au fost ARSE într-o sobă din Măcin

- Advertisement -

Autor: Silvana Chiujdea, Marian Păvălaşc

S-au găsit probe care relevă că unul dintre tablourile furate de la Muzeul din Rotterdam în luna octombrie a fost ars într-o sobă sărăcăcioasă din Măcin, județul Tulcea

Experții de la Muzeul Național de Artă au găsit urme ce provin de la una dintre cele șapte pânze furate, anul trecut, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam în cenușa recuperata din casa familiei unuia dintre cei trei hoți tulceni. Nu s-a precizat pentru moment care este tabloul de la care s-au găsit probe că a fost incendiat.

Seria de analize chimice va continua pentru a se descoperi dacă și restul pânzelor au fost arse sau nu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) bănuiesc că tablourile furate din Olanda au fost arse de mama lui Radu Dogaru, unul dintre presupuşii hoţi. În acest sens, anchetatorii au dispus expertizarea, la un laborator în materie de pictură care funcţionează în cadrul Muzeului Naţional de Artă, a cenuşii ridicate în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul femeii.

Procurorii au cerut experţilor în domeniu să analizeze compoziţia chimică şi structurală a cenuşii şi să spună dacă, pe baza rezultatelor, se poate dovedi că aceasta conţine urme de uleiuri specifice, cerneluri sau vopseluri de pictură.

Reamintim că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Oamenii legii au stabilit că tablourile evaluate de polița de asigurare la 18 milioane de euro au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în locuinţa iubitei lui Dogaru, din localitatea Măcin din judeţul Tulcea, „în pungi de un leu”, iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele.

Citiţi mai mult: INCREDIBIL: Tablourile de 18 milioane de euro furate din Rotterdam au fost ARSE într-o sobă din Măcin – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/news-alert-incredibil-tablourile-furate-din-rotterdam-arse-1039732.html#ixzz2UfbcTu00
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.