spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

REVOLTATOR! Au murit cu zile dupa ce au fost plimbati de la un spital la altul

- Advertisement -

Un copil si un adult au decedat dupa ce au fost plimbati intre Spitalul Darabani si Spitalul Dorohoi. Nefiind linie de garda la Darabani, pacientii au fost trimisi la Spitalul Dorohoi dar medicii de aici i-au retrimis inapoi la Darabani deoarece nu era in raza lor de competenta. Ambii pacienti au decedat in timp ce erau plimbati cu ambulanta de la un spital la altul.

Corneliu Arosoaie, primarul orasului Darabani sustine ca a facut pana acum demersuri la mai multe institutii pentru a se infiinta o linie de garda la unitatea medicala ce deserveste populatia din nordul judetului. Pana acum a primit doar raspunsuri negative din partea tuturor si spune ca lipsa unei linii de garda a dus deja la doua decese iar numarul poate fi mai mare in viitor.
„Problema cu care noi ne confruntam este cea legata de linia de garda. Am facut demersurile necesare la Consiliul Judetean, Prefectura si Ministerul Sanatatii pentru a putea avea linie de garda. Am avut un eveniment neplacut in urma cu o luna de zile. Un bolnav din Miorcani a chemat salvarea si a fost adus la Darabani. Nefiind medic de garda ci doar un asistent, a fost trimis la Dorohoi. Pe motiv ca nu este pe raza teritoriala a lor si ca este spital la Darabani, cei de la Dorohoi l-au retrimis si pana la urma a decedat. Am avut un caz cu un copil care la fel a fost plimbat dintr-o parte in alta si la fel a decedat si copilul respectiv”, a spus Corneliu Arosoaie.
Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca vor face verificari pentru a vedea daca se confirma ceea ce a afirmat primarul orasului Darabani si ca in mod normal, medicii de la Dorohoi ar fi trebuit sa preia urgentele medicale din zona de nord a judetului.
„Vom face o verificare sa vedem daca asa au stat lucrurile. Eu sunt rezervat si probabil altceva este la mijloc. Nu este normal ca un pacient sa moara in timp ce este plimbat de la un spital la altul. Cei de la Dorohoi trebuiau sa acorde ingrijiri medicale iar daca era o urgenta mai grava, trebuiau trimisi la Botosani si nu inapoi la Darabani”, a precizat Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Mai departe: evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.