spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Consilier înlãturat din functie la Duda-Epureni

- Advertisement -

AFARÃ Consilierului local, care reprezenta Partidul Conservator (PC) în comuna Duda-Epureni, i-a fost retras sprijinul politic, iar prin urmare a pierdut si functia de consilier. Acesta sustine cã a fost înlãturat din functie din cauza faptului cã nu a votat la sedintele Consiliului Local asa cum i-a fost dictat de cãtre conducerea partidului. Mai mult, consilierul proaspãt demis considerã cã fostul primar al comunei, Sandu Vasilache, ar fi complotat la înlãturarea sa. De partea cealaltã, fostul primar neagã asemenea acuzatii, sustinând neimplicarea în aceastã problemã.

Organizatia Judeteanã Vaslui a Partidului Conservator a renuntat la singurul ei consilier, care reprezenta comuna Duda-Epureni, pe motiv cã nu s-a prezentat la ultimele patru sedinte organizate de partid. În replicã, consilierul Toma Bahnar sustine cã nu a fost invitat la niciuna din sedinte si pune excluderea sa pe seama unor jocuri politice la care a refuzat sã ia parte. „Înainte cu o zi de ultima sedintã a Consiliului Local, am fost sunat de cãtre secretarul general al PC, Emil Dorin, care m-a pus sã votez cum vor ei, adicã împotriva proiectului propus de cãtre primarul USL-ist al comunei, cel cu privire la amenajarea centrului comunei. Curios este faptul cã, în aceeasi zi, m-a sunat si fostul primar al comunei, Sandu Vasilache, acum presedinte al Organizatiei PC din Duda- Epureni, fãcând presiuni sã votez împotriva proiectului. Eu nu am vrut sã votez dupã bunul plac al fiecãruia, ci pentru interesul comunitãtii, iar drept urmare mi-a fost retras sprijinul politic si implicit, înlãturat din functia de consilier. Am fost înstiintat cã nu mai fac parte din organizatia PC din cauzã cã nu m-am prezentat la ultimele patru sedinte, însã nu am fost chemat la niciuna din sedinte. Motivul intentat de cãtre conducerea organizatiei nu este decât un pretext pentru excluderea mea din partid, adevãratul motiv fiind acela cã eu nu am cedat presiunii si nu am votat asa cum mi s-a dictat. Un aport important în înlãturarea mea din functie l-a avut si Sandu Vasilache care, profitând de noua sa functie, a fãcut toate demersurile pentru ca eu sã nu mai reprezint comunitatea localã în calitatea de consilier”, a declarat fostul consilier, Toma Bahnar.

„Nu am niciun amestec în înlãturarea dumnealui”

Fostul primar, Sandu Vasilache, sustine cã acuzele consilierului Toma Bahnar sunt total nefondate si exclude orice implicare cu privire la înlãturarea acestuia din functia de consilier. „Nu pot sã înteleg de unde a ajuns dumnealui la aceastã concluzie când eu nu am nicio legãturã în ceea ce priveste problemele pe care le are cu partidul. Eu de un an de zile n-am mai trecut pe la primãrie si nu am fãcut niciun fel de presiune la adresa nimãnui. Sã nu mã bage în astfel de discutii în care nu am niciun amestec. Mai mult decât atât, Toma Bahnar avea cunostintã despre sedintele organizate de cãtre conducerea judeteanã a PC, însã acesta nu s-a prezentat în mod voit. A fost înlãturat din functie deoarece nu a servit interesele partidului pe care-l reprezenta, nicidecum cã as fi avut eu vreo implicare asa cum declarã dumnealui. În ceea ce priveste proiectul cu ridicarea scenei, în calitate de cetãtean al acestei comune, nu am cum sã fiu de acord cu un asemenea proiect când drumurile comunale sunt sub orice criticã. Este inadmisibil sã se îngroape aproape un miliard de lei vechi din bugetul local pentru acest moft al primarului, mai ales cã în campania electoralã promiteau cetãtenilor refacerea drumurilor, fântâni si alte lucruri absolut necesare pentru comunitate”, a declarat fostul edil al comunei, Sandu Vasilache.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.