spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Ofiţer sub acoperire torturat de colegi: dezbrăcat în pielea goală, ameninţat cu pistolul şi bătut cu bâta. Motivul: „lipsa de loialitate” faţă de poliţişti

- Advertisement -

Autor:  Violeta Fotache,  Ionel Stoica

Detalii stupefiante ies la iveală în dosarul în care trei poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, acuzaţi de lipsire de libertate şi violenţe împotriva unui anchetator sub acoperire. Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti. Cei trei i-au pus pistolul la tâmplă, amenințându-i familia și „pe cei care l-au trimis”, adică DNA.

Poliţistul sub acoperire TFC îi monitoriza, cu mandat de la judecători, pe cei trei  ofiţeri BCCO. Magistraţii au arătat că poliţistul a fost răpit de cei trei, închis într-un hotel şi bătut.

Calvarul poliţistului sub acoperire a fost descris de judecători: „poliţistul sub acoperire TFC a fost încătuşat, fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri; a fost lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului de către făptuitori, care îi cereau constant, pe un ton ridicat, să mărturisească; a fost complet dezbrăcat în parcarea menţionată şi apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bâtă; a fost ameninţat cu arma, lipită de tâmplă şi apoi de abdomen, această acţiune culminând cu acţionarea de către inculpatul Zaharia Vlad Ştefan a trăgaciului pistolului Glock – arma sa de serviciu – în timp ce ţeava era în apropierea abdomenului investigatorului, fără însă a avea cartuş pe ţeava, şi apoi de încărcarea ostentativă a armei şi ameninţarea cu împuşcarea; a fost ameninţat în mod repetat, afirmaţiile fiind îndreptate inclusiv împotriva familiei acestuia, precum şi a celor care „l-au trimis” etc.

Povestea torturii unui poliţist sub acoperire

Magistraţii au arătat că totul a început în noaptea de 02/03 mai 2013, cei trei poliţişti din cadrul B.C.C.O. Constanţa, desfăşurau o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri în zona Clubului Kudos Beach din Mamaia. În acelaşi timp, în zonă îşi desfăşura activitatea sub identitatea T.F.C., atribuită în conformitate cu prevederile art.2241 Cod procedură penală, un investigator sub acoperire autorizat de procurori din cadrul D.N.A. – Secţia de combatere a corupţiei.

Pentru realizarea activităţilor pentru care a fost autorizat, investigatorului sub acoperire i s-a pus la dispoziţie, în prealabil, un plic de plastic transparent, conţinând fragmente vegetale de culoare preponderent verde (conform procesului verbal întocmit la 02.05.2013 de către Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul special, şi contraprobelor constituite), tară ca produsul rezultat să fie susceptibil a avea efecte psihoactive.

Plicul capcană

În jurul orei 00.30 investigatorul sub acoperire T.F.C. l-a abordat, în zona barului Kudos Beach pe ofiţerul de poliţie Petcu Dragoş Emil şi l-a întrebat dacă doreşte să cumpere ceva care l-ar ajuta să se simtă mai bine, însă nu a specificat ce anume oferea la vânzare. Imediat ce investigatorul a scos din buzunar plicul cu substanţă vegetală, a intervenit şi Teodorescu Bogdan Mircea, care şi-a declinat calitatea de poliţist şi i-a luat investigatorului din buzunar portmoneul. După care cei doi inculpaţi i-au luat acestuia telefoanele mobile pe care le deţinea.

„Fără mandat”

Ulterior, după ce au aflat că investigatorul sub acoperire era cazat la hotelul Coral, situat în apropierea locului în care se aflau poliţiştii Petcu Dragoș Emil şi Teodorescu Bogdan Mircea, l-au condus pe investigator la respectivul hotel şi au intrat în camera deţinută de acesta. Curtea de Apel Bucureşti arată că fără a avea autorizaţie de percheziţie domiciliară, cei trei inculpaţi au percheziţionat camera de hotel, ridicând suma de 2.700 lei prezentată de T.F.C..

Bătut măr pentru că n-a avut „loialitate” față de polițiștii corupți pe care i-a înfundat

Pe fondul apariţiei suspiciunii că T.F.C. ar putea să fie investigator sub acoperire, inculpaţii au declanşat o acţiune susţinută de supunere a investigatorului la suferinţe puternice, fizice şi psihice, pentru a obţine de la acesta mărturisirea că este poliţist, lucrând sub acoperire, pentru a-l intimida pe acesta şi persoanele care l-au autorizat, precum şi pentru a-l pedepsi pentru „lipsa de loialitate” constând în îndreptarea unor asemenea acţiuni împotriva unor colegi poliţişti şi pentru îndrăzneala de a le fi testat probitatea profesională. Faptele au fost comise în camera din Hotelul Coral şi în parcarea clubului F.nigma din Mamaia, în parte în autoturismul de serviciu Volkswagen Passat …. şi în parte în vecinătatea acestuia.

Investigatorul a fost reţinut în fapt o perioadă îndelungată sub aparenţa efectuării unor cercetări pentru trafic de droguri, cu toate că, în fapt, acţiunile inculpaţilor aveau un alt scop, anterior menţionat. Menţionăm că primele semne ale apariţiei suspiciunilor privind calitatea reală a lui T.F.C. se evidenţiază în camera de hotel (procesul verbal din volumul 3. fila 146 şi 156). începând cu ora 01:40, iar convorbirea telefonică dintre inculpatul TEODORESCU BOGDAN MIRCEA şi procurorul şef DIICOT, care s-a realizat imediat ce T.F.C. a afirmat că este investigator acoperit, a avut loc la ora 03:50.
Citiţi mai mult: Ofiţer sub acoperire torturat de colegi: dezbrăcat în pielea goală, ameninţat cu pistolul şi bătut cu bâta. Motivul: „lipsa de loialitate” faţă de poliţişti – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ofiterul-sub-acoperire-torturat-de-colegi-dezbracat-in-pielea-goala-amenintat-cu-pistolu-1039.html#ixzz2UfU4HkkH
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.