spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Evaziune uriasa! Ajutat de complici, un botosanean a tras statului o teapa de 10 milioane de euro

- Advertisement -

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Suceava au organizat luni dimineata o actiune uriasa, cu sute de angajati MAI, in 14 judete, printre care si Botosani dar si in municipiul Bucuresti pentru destructurarea unei grupari specializata in evaziune fiscala si spalare de bani. Din cele 167 de autorizatii de perchezitii domiciliare 14 au avut loc la noi in judet. Printre cei anchetati se afla si botosaneanul Luca Nicusor, cunoscut cu antecedente penale, considerat unul din liderii gruparii. Prejudiciul adus bugetului de stat ar fi de 9.800.000 de euro.

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Suceava au organizat luni dimineata o actiune uriasa, cu sute de angajati MAI, in 14 judete, printre care si Botosani dar si in municipiul Bucuresti pentru destructurarea unei grupari specializata in evaziune fiscala si spalare de bani. Din cele 167 de autorizatii de perchezitii domiciliare 14 au avut loc la noi in judet. Printre cei anchetati se afla si buceceanul Luca Nicusor, cunoscut cu antecedente penale.
Sub coordonarea procurorilor politistii au efectuat perchezitiile domiciliare pe raza municipiului Bucuresti (1) si a judetelor Suceava (74), Botosani (14), Bacau (1), Dambovita (11), Neamt (4), Timis (3), Vrancea (1), Brasov (27), Mures (1), Galati (2), Valcea (1), Ilfov (1), Iasi (24), Olt (2) fiind puse in executare 110 mandate de aducere.
La actiune au participat si politisti din cadrul BCCO Bucuresti, BCCO Bacau, BCCO Timisoara, BCCO Brasov, BCCO Ploiesti, BCCO Galati, BCCO Pitesti, BCCO Iasi, BCCO Mures, IPJ Suceava – SAS, IPJ Suceava – SAS, IPJ Botosani – SAS si jandarmi din cadrul IJJ Suceava, IJJ Botosani si Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau. In total, in actiune, au fost angrenati peste 415 politisti si peste 350 de jandarmi. Pe parcursul cercetarilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – IGPR, SRI si DIPI. Persoanele pe numele carora au fost emise mandatele de aducere urmau a fi conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava in vederea audierilor si dispunerii unor eventuale masuri preventive.

Citeste tot articolul: evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.