spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Familia fotbalului băcăuan, într-o reunire istorică

- Advertisement -

Meciul veteranilor SC Bacău ’80 – FCM Bacău ’90 a avut menirea să fie o punte între vechile generații, cele care au făcut gloria Bacăului fotbalistic, și actuala garnitură, cea care a promovat în LII, marcând un nou început.

Evident, n-a fost un meci cu ritm ridicat, deoarece vârsta și lipsa antrenamentului și-au spus cuvântul în cazul fiecăruia dintre cei de pe teren. Excepția a fost Dorin Goian, internaționalul român venit în vacanță de la Spezia. La final, zeci de copii i-au cerut autograf și s-au fotografiat cu renumitul fundaș. Scorul final a fost 2-2, iar arbitrul Costel Manasă (el însuși un fost jucător la SC Bacău) a prelungit cât a fost nevoie pentru ca “bătrânii”, echipați în roșu, să egaleze. Pe tricourile veteranilor n-au fost numere și nume, presupunându-se corect că publicul știe cine evoluează pe teren. A fost doar inscripția “SC Bacău, campioana Seriei I”, pentru a aminti de acest pas istoric. Desigur, o astfel de promovare poate părea un mizilic pentru privitorul din afara Bacăului, însă trebuie să ne bucurăm de fiecare reușită, s-o consemnăm și s-o celebrăm, dacă vrem să avem în continuare istorie și performanță. Iar istoria înseamnă acei jucători între 30 și 60 de ani care au umplut tribunele și care vor să-și lase amintirile în mâini merituoase.

O poză cât 40 de ani

Toți veteranii, fără excepție, au fost încântați de inițiativa acestui meci, lansată de conducerea SC Bacău. De altfel, președintele Liviu Goian, directorul sportiv Remus Poznărea și consilierul Cristian Sava (ca arbitru) au fost și ei pe teren, modești în mijlocul unor jucători care și-au păstrat simțul măsurii și dorința de mai bine. Cei care au jucat în acest meci al amintirilor, așa cum îi vedem în poza alăturată, dar și cei care i-au felicitat și le-au dat speranța revenirii Bacăuli în Liga I au fost: Doru Botez, Fulga, Alexa, Codrin Mindirigiu, Bâșcă, R. Ciobanu, Dorin Goian, Poznărea, Manea, Bogdan, Arvinte, Penoff, Păvăluță, Postolache, Ignătescu, Bojescu, Apachiței, Mangeac, prof. Sorin Avram, prof. Corneliu Costinescu, prof. Nicu Vătafu; Bâscă, P. Tismănaru, Liviu Goian, Ciocoiu, Câmpeanu, Pavel, Arteni, Elisei, prof. Mircea Pană, Firici, Condurache, Florian; Burleanu, Floroiu, M. Baciu, Ciudin, Jercălău, C. Solomon, Ganea, Andronic, Căpușă, Hodină, R. Ghioane, Manasă.

Următorul pas, Liga I

Mai departe.. :ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.