spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

841.000 de vehicule Nissan au probleme cu sistemul de direcție

- Advertisement -

Japonezii de la Nissan Motor Co au anuntat cã vor rechema la dealer pentru reparatii circa 841.000 de vehicule vândute pe pietele din întreaga lume.

Problema pentru care constructorul nipon este fortat sã recheme la service acest numãr impresionant de vehicule este simplã, dar cu posibile efecte grave. Este vroba despre strângerea necorespunzãtoare a unui surub aferent sistemului de directie. În anumite cazuri este posibilã chiar blocarea volanului.

Conform informãrii trimisã cãtre Ministerul Transporturilor din Japonia, ponderea vehiculelor rechemate este detinutã de modelul Micra produs între 2002 si 2006 si comercializat atât în Europa cât si pe alte piete. Este afectat de asemenea si modelul Cube, produs în Japonia.

În perioada mentionatã, modelul Micra era produs pentru Europa la uzina britanicã de la Sunderland. În 2010, asamblarea modelului a fost transferatã la fabrica din Chennai, India pentru a face loc pe linia de asamblare din Marea Britanie modelului Juke.

Noriko Yoneyama, purtãtor de cuvânt al Nissan a mentionat cã pânã în acest moment nu au fost raportate cazuri de accidente provocate de aceastã defectiune. Reparatia care presupune strângerea surubului cu pricina sau chiar înlocuirea coloanei de directie ar trebui sã dureze maximum 40 de minute.

Anul recut, Nissan Micra a fost comercializat în Europa în aproximativ 13.000 de unitãti, în scãdere cu 45% fatã de 2011. O nouã variantã a modelului ar trebui sã intre în productie în 2016 atât la uzina din India cât si la cea a Renault din Flins, Franta.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.