spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Atac de cord în timpul sexului. Iatã în ce situatii partidele de amor se pot termina tragicA

- Advertisement -

De multa vreme, cercetãtorii considerã cã sexul îi epuizeazã pe bãrbati, iar moartea în timpul actului sexual, într-un pat strãin, eventual, a devenit frecventã. Nu numai adulterul, dar si anxietatea urmata de atacuri de panicã, precum si constiinta încãrcatã pot conduce cãtre un final tragic.

Iatã factorii care cresc considerabil riscul de infarct sau accident vascular:

Infidelitatea

Bãrbatii infideli sunt supusi unui risc mai mare de infarct, faptul de a-ti însela sotia creînd un stres si un sentiment de culpabilitate care aduc prejudicii sãnãtãtii, se afirmã într-un studiu realizat recent de cercetãtorii de la Universitatea din Florenta.

Desi sotii infideli par a avea o viatã sexualã mai bogatã si mai plinã de satisfactii decât sotii fideli, un anumit numãr de studii au lãsat sã se înteleagã cã infidelitatea bãrbatilor poate sã antreneze un risc cardiovascular mai mare.

“Sexul extraconjugal ar putea fi stresant, întrucât amanta este adeseori mai tânãrã ca sotia, iar raporturile sexuale au loc adeseori dupã un consum excesiv de alcool si mese copioase”, afirmã autorii italieni, a cãror meta-analizã a fost publicatã recent în Journal of Sexual Medicine.

O întâlnire secretã, într-un loc cu care sotul infidel nu este familiarizat, cauzeazã si o reactie fiziologicã puternicã, caracterizatã prin cresterea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. Sentimentul de culpabilitate fatã de sotie poate contribui si el la aparitia stresului psihologic, care cauzeazã la rândul sãu o crestere a riscului de boli cardiovasculare.

Sedentarismul

Un studiu al Asociatiei Medicale Americane acordã o atentie specialã riscurilor generate de efortul fizic excesiv. În studiul prezentat, cercetãtorii si-au concentrat atentia pe douã activitãti umane care pot fi considerate foarte obositoare: “sportul episodic” si “sexul în exces”. Trebuie spus cã riscul unui atac de cord în timpul sedintelor sportive sau al actului sexual este destul de mic. Cercetãtorii au concluzionat cã efectele pozitive, rezultate în urma acestor activitãti, cu sigurantã sunt mult mai evidente.

Cu toate acestea, Isa Daabre si Jessica Paul, de la Universitatea Tufts, din Boston, sunt ferm convinsi cã ambele activitãti, amintite mai sus, pot provoca serioase probleme cardiace. “Se stie cã miscarea are un impact pozitiv asupra inimii si circulatiei sanguine, dar s-a demonstrat, totodatã, cã suprasolicitarea provocatã de stresul brusc, sexul intens sau extenuarea psihicã pot provoca atac de cord”, scriu autorii.

Rezultatele a 14 studii asupra unui total de 14.000 de pacienti aratã ca activitatea sportivã bruscã creste de 3,5 ori riscul unui infarct. În cazul sexului intens acest risc creste de 2,7 ori. Gradul de risc pentru bãrbati este dat de forma fizicã de moment a fiecãruia. În cazul celor care se “antreneazã” neregulat riscul este mult mai mare.

“Riscul unui atac de cord creste atunci când cei care fac sport foarte rar decid sã treacã la o activitate sportivã intensã”, spune Martin Hall, doctor în medicinã sportivã la Universitatea Tehnicã din Munchen. “Chiar si plimbãrile scurte de 5 minute, sustinute într-un ritm intens, pot conduce la suprasolicitarea organismului”, a continuat acesta.

Expunerea la soare

Studiile efectuate de cercetatorii de la Berkeley University (California, SUA), aratã cã în cazul unui exces de UV, 72 % dintre femei si 81% dintre bãrbati pot suferi un accident cerebral în timpul actului sexual pe timpul verii. Fenomenul se datoreazã influentei unor substante asemãnãtoare serotoninei, fabricate la actiunea ultravioletelor din zonele temperate. Aceste serotonine de varã provoacã o consolidare prin proteine a peretilor vasculari din anumite tesuturi, inclusiv din creier. Rigiditatea temporarã a vaselor de sânge din anumite zone cerebrale face ca în timpul actului sexual sã creascã riscul de spargere a acestor vase, consecinta fiind accidentul vascular cerebral.

doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.