spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Locatarii unui bloc ANL se plâng cã liftul le-a fost sabotat chiar de firma care asigura revizia

- Advertisement -

Camerele de supraveghere din imobil instalate de locatari au surprins douã persone care au blocat liftul. Oamenii spun cã ar fi angajatii firmei care s-a ocupat de mentenantã. Motivul “sabotajului”, spun locatarii, ar fi reînnoirea contractului pe care societatea îl are cu Primãria Bacãu. Firma din Bucuresti care are în subordine toate punctele de lucru din tarã nu a dorit sã comenteze incidentul.

Stefan POPA

Scandal de la un lift într-un bloc din municipiul Bacãu. Locatarii sunt revoltati cã firma care asigurã revizia liftului îl blocheazã. Chiriasii de pe strada Bucegi 2 bis sustin cã societatea comercialã care se ocupã de mentenanta liftului de pe scara lor a apelat la niste metode imorale prin care sã îi determine sã solicite Primãriei Bacãu sã îsi reînnoiascã contractul de mentenantã cu ei. Spre ghinionul angajatilor firmei, pe casa scãrii au fost montate de locatari mai multe camere de supraveghere ascunse, care au surprins întreaga scenã ce a fost încãrcatã pe Youtube.

“Luni, pe la ora 12, vecinii m-au anuntat cã nu merge liftul, asa cã am sunat la firma de mentenantã – explicã Gabriel M., seful scãrii. Acolo m-au informat de expirarea contractului si mi s-a spus sã facem presiuni la Primãrie sã îl reînnoiascã, pentru cã altfel ei nu pot face nimic. Am încercat împreunã cu un alt vecin sã remediem singuri situatia.

Dupã mai multe ore de chin, am gãsit în usa liftului de la parter o cârpã care bloca un senzor. Mi s-a pãrut suspect, asa cã am urmãrit înregistrãrile de pe camerele de supraveghere. O persoanã a venit cu douã scule si a umblat la usa liftului, dupã care nu a mai functionat. Am sunat din nou societatea si le-am spus pe un ton amical cã persoana care a blocat liftul a fost filmatã, cu rugãmintea sã îsi rezolve situatia cu Primãria într-un mod care sã nu îi afecteze pe locatari. A doua zi, o altã persoanã a venit si a blocat liftul. Am rãmas stupefiat de nesimtirea de care au dat dovadã blocând din nou liftul dupã ce le-am spus cã avem camere de supraveghere. Am sunat din nou la ei si i-am anuntat cã am încãrcat filmuletul cu cele douã persoane pe Youtube. La scurt timp, ultima persoanã a revenit si a deblocat liftul. Cine stie în câte alte locatii au mai apelat la astfel de procedee, pentru cã am înteles cã sunt singurii din Bacãu care se ocupã de lifturi”.

Contactat telefonic, managerul filialei din Bacãu al societãtii, a negat spusele locutirilor din bloc. “Eu sunt angajat la acestã firmã – declarã Ioan Doroftei, branch manager la Otis Lift Bacãu. Tot ce pot sã vã spun este cã acum liftul de acolo este în stare de functionare. Nu cred cã angajatii nostri au blocat liftul, poate au verificat doar sã nu aibã defectiuni. Acolo am avut un contract de mentenantã, dar acum este expirat. Mai multe detalii nu vã pot spune, avem departament de relatii cu presa la Bucuresti”.

Am contactat societatea Otis Lift Bucuresti, de care apartine punctul de lucru bãcãuan, si ni s-a rãspuns cã “nu dorim sã comentãm cu privire la acest caz”.

Pentru solutionarea acestei situatii, locatarii vor trebui sã înainteze sesizãri cãtre organismele abilitate care se vor ocupa de acest caz. “Recomandãm asociatiei de proprietari sã facã o sesizare cãtre Primãria Bacãu si cãtre Politia Localã asupra situatiei – a declarat Ionut Tomescu, purtãtor de cuvânt la Primãria Bacãu. Acestia vor analiza cazul si vor vedea dacã lucrurile se confirmã sau nu, dupã care vor lua mãsurile necesare, conform legii”.

Filmul pe care a fost surprins posibilul sabotaj (sursa):

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.