spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Spectacol la Râsesti

- Advertisement -

VOIE BUNÃ Mare spectacol a avut loc în localitatea Râsesti din comuna Drânceni, acolo unde s-a sãrbãtorit Ziua Satului. Editia a V-a a acestui eveniment a adunat atât locuitorii din comunã, cât si din împrejurimi, care au încins hore si au petrecut pânã seara târziu. Edilul comunei, Gelu Pecheanu, a fost atent la toate detaliile pentru ca localnicii sã se simtã bine si sã uite de griji.

Marti, 21 mai, cu ocazia Sfintilor Constantin si Elena, primãria comunei Drânceni a organizat Ziua Satului Râsesti. Ajunsã la cea de-a V-a editie, aceastã sãrbãtoare a localitãtii a adunat multã lume, care a asistat la un spectacol folcloric de anvergurã. Cãldura toropitoare nu i-a tinut în casã pe localnici, cu mic cu mare s-au adunat la Cãminul Cultural pentru a fi prezenti la grandioasa sãrbãtoare. Primarul, Gelu Pecheanu, a fost atent la toate detaliile pentru ca localnicii sã se simtã bine si, pentru câteva ore, acestia sã uite de toate grijile. Pe lângã grãtarele cu mici si frigiderele cu bãuturi rãcoritoare, conducerea primãriei a pregãtit si un program artistic inedit cu numerosi solisti de muzicã etno si popularã, precum si artisti locali, care au încântat ore în sir audienta, localnicii încingând adevãrate hore.

Ansamblul local „Plaiurile Prutului” a fãcut deliciul publicului

Programul artistic a fost unul bogat, rând pe rând, urcând pe scenã în aplauzele spectatorilor: ansamblul local „Plaiurile Prutului”, care a încins atmosfera, ansamblul „Alunelu” din comuna Banca, solista de muzicã etno, Nadia, solista de muzicã popularã, Maria Carnariu, iar în încheierea spectacolului artista Elena Husanu a interpretat o serie de sârbe care a pus publicul pe dansat. Directorul Cãminului Cultural din comuna Drânceni, Dogariu Tiberiu, care coordoneazã ansamblul „Plaiurile Prutului” si care, prin munca sa pãstreazã vii traditiile si obiceiurile locale, a precizat cã: „Sãrbãtorim cea de-a V-a editie a acestui eveniment, prilej în care avem posibilitatea sã petrecem si sã ne bucurãm împreunã. Pentru aceastã zi, am pregãtit un program artistic care va debuta cu intrarea pe scenã a ansamblului nostru local care tocmai a obtinut trei locuri întâi la concursul Ritmurile Tineretii desfãsurat la Vaslui. Trebuie apreciatã contributia coregrafului Valeriu Romascu, cel care a avut un aport important pentru afirmarea acestor copii din ansamblu si, totodatã, dorim sã aducem multumiri comunitãtii locale, primãriei, parohiei si sponsorilor care au facut posibilã desfãsurarea acestui eveniment.” Primarul comunei, Gelu Pecheanu, a tinut o cuvântare înainte de începerea spectacolului unde a precizat cã: „Dupã cum stiti, începând cu anul 2008, am organizat an de an aceastã sãrbãtoare a satului pentru cã oamenii din aceastã comunã iubesc traditiile, iar noi, autoritãtile, avem o obligatie sacrã de a duce mai departe traditiile si obiceiurile locale. Ansamblul local reprezintã mândria noastrã si facem eforturi pentru ca el sã fie la înãltime. Acest ansamblu este compus din copii talentati care fac cinste comunei si care au obtinut numeroase premii la concursurile locale si nationale.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.