spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Coreea de Nord și-a trimis un oficial militar de rang înalt în China

- Advertisement -

Autor: Ana-Maria Adamoae

Choe Ryong-Hae, directorul biroului politic al Armatei Populare a Coreii, a ajuns astăzi în China în calitate de trimis special a liderului Kim Jong-un, a anunţat agenţia de presă oficială KCNA, relatează AFP.

Choe este oficialul nord-coreean cu cel mai mare grad care merge în China după liderul defunct Kim Jong-il, în august 2011, cu mai puţin de şase luni înainte de deces.

China, singurul aliat cu greutate al Coreei de Nord şi principalul său susţinător financiar, este considerată cea mai în măsură să influenţeze imprevizibilul regim de la Phenian.

Dar Phenianul şi-a înfuriat puternicul vecin ignorând avertizările privind o destabilizare a regiunii şi efectuând într-un an două tiruri de rachetă (dintre care unul reuşit în decembrie) şi un test nuclear (12 februarie).

Beijingul, criticat deseori pentru strategia sa de obstrucţionare sistematică la ONU destinată evitării unor măsuri de retorsiune prea severe împotriva Phenianului, a votat noile sancţiuni adoptate împotriva Consiliului de Securitate al ONU după testul nuclear din februarie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.