spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Răzbunare demnă de filmele de groază: Cum s-a răzbunat un militar pe tată după ce a refuzat să-i mai vandă casa

- Advertisement -

Neînţelegerile între cei doi au pornit de la rezilierea unui contract de vanzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, dosar aflat acum pe rolul Judecătoriei Adjud .Negru de supărare, tanărul dezmoştenit a cumpărat o secure şi a intrat noaptea peste tatăl său, crăpandu-i capul.Instanţa a respins totuşi ieri propunerea de arestare preventivă a fiului răzbunător

O soluţie cel puţin ciudată a instanţei s-a dat ieri în cazul unei tentative la omor calificat, desprinsă parcă din filme. Judecătorii au considerat că tanărul care a încercat să-şi ucidă propriul tată din cauza unui act de moştenire nu prezintă un pericol atat de mare. Conform anchetatorilor, Mihai Alexandru Silivăstru, 25 ani, care lucrează ca militar la o unitate din Vrancea, a fost reţinut luni pentru comiterea unei tentative la omor calificat, cu premeditare. Autorul a cumpărat arma crimei, o secure, din piaţă de la Focşani, cu cateva zile înainte de a-şi pune planul sangeros în aplicare. Procurorii spun că Mihai Silivăstru a mers pe furiş, în noaptea zilei de 18 spre 19 aprilie 2013, la locuinţa tatălui său care domicilia în Adjud şi l-a lovit pe acesta cu pumnii şi cu o secure în cap. Concubina lui Costică Silivăstru a fost cea care l-a găsit pe bărbat în agonie şi a alertat autorităţile. Victima a ajuns la spitalul din Focşani, iar de aici transferată la o unitate din Galaţi cu “plagă cranio- cerebrală şi fractură multieschiloasă”, leziuni care i-au pus viaţa în pericol, potrivit anchetatorilor. Securea cu care a fost lovit Costică Silivăstru a fost abandonată la locul faptei, dosarul fiind înregistrat iniţial cu autor necunocut.

Totul a pornit de la vanzarea casei

Oamenii legii au aflat că între tată şi fiu există un conflict generat de anularea actului de vanzare a locuinţei părinteşti, încheiat cu fiul, cu clauză de întreţinere. Mihai Silivăstru i-a reproşat părintelui său anularea actului, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Adjud, după care a decis să se răzbune. Aşa cum au stabilit procurorii, Silivăstru jr. a plecat în noaptea respectivă de la locuinţa sa de la Călimăneşti, unde convieţuia cu o tanără, costumat în negru şi avand în spate rucsacul în care se afla securea cumpărată din Piaţa Moldovei. A ajuns în Adjud cu o maşină de ocazie, a intrat în locuinţa tatălui, l-a lovit şi a fugit. Iniţial a negat fapta, după care, pus în faţa probelor, a recunoscut totul. Tanărul a fost reţinut luni iar iei a fost dus la Tribunal cu propunere de arestare. Instanţa a respins însă propunerea, obligandu-l însă pe Silivăstru să nu părăsească ţara pentru 30 zile. “Reprezentanţii Parchetului au declarat recurs din sală la soluţia instanţei, mai ales că însuşi legiuitorul a prevăzut o pedeapsă destul de aspră pentru comiterea unei astfel de fapte, cu premeditare şi împotriva unui părinte. Modul în care a cumpărat arma crimei şi ulterior s-a deplasat la locuinţa tatălui, precum şi faptul că s-a furişat după care l-a lovit în cap indică cu certitudine premeditarea faptei şi faptul că autorul a încercat să o ascundă, ceea ce reprezintă circumstanţe agravante”, au precizat procurorii. Recursul se va judeca zilele acestea la Curtea de Apel Galaţi. (Gabriel SAVA)

ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.