spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Ce NU ŞTIAŢI despre PIZZA. E inventată, de fapt, într-o ţară la care nu se gândea nimeni. Nu vine din ITALIA!

- Advertisement -

Autor: Roxana Roseti

Se spune că nu îşi are originea în ţara care e faimoasă pentru „fabricarea” ei. Şi că de fapt, primele ei „semne” se află în Grecia antica.

Grecii sunt cei care pregăteau o pâine mare, rotundă şi plată, pe care puneau ulei, ierburi şi condimente. Ca un fapt inedit, roşiile nu fuseseră descoperite la acea vreme, prin urmare nu făceau parte din reţetă.

Mai ales săracilor

După ceva timp, pâinea mare, rotundă şi plata a ajuns şi în Italia. Începând din   secolul al XVIII-lea a început să fie vândută pe stradă şi în pieţe. Era ieftină, gustoasă, consistentă, fără „artificii” deasupra, şi era vândută mai ales săracilor din zona Napoli.

Prin 1889, Regina Margherita, alături de soţul său, Umberto I, au pornit într-un tur al Regatului Italian. Regina a văzut că oamenii apreciau acest „fel de mâncare” şi a poftit la…o felie. Reginei a început să îi placă pizza atât de mult, încât o mânca mereu, mai ales când era în preajma mulţimii. Alteţa a continuat să facă acest lucru în pofida criticilor că se înfruptă din mâncărurile celor de jos.

Câteva variante

Regina Margherita însă a făcut o foarte mare pasiune pentru pizza. În asemenea măsură, încât l-a chemat la curtea regală pe bucatarul-sef Rafaelle Esposito, care lucra într-o pizzerie şi l-a rugat să îi pregătească câteva variante de pizza. Rafaelle a fost atât de onorat de rugămintea reginei, încât s-a hotărât să facă o reţetă de pizza doar pentru ea. A pregatit o pizza cu roşii, mozarella şi busuioc proaspăt (pentru a reprezenta culorile drapelului italian: roşu, alb şi verde).

Aceasta a devenit preferata reginei Margherita. Şi aşa a ajuns această reţetă de pizza să se numească “Pizza Margherita”.

Cu timpul au început să apară şi să…dispară chiar, tot felul de reţete, în funcţie de zone, dar reţeta Margheritei a rămas.

Citiţi mai mult: Ce NU ŞTIAŢI despre PIZZA. E inventată, de fapt, într-o ţară la care nu se gândea nimeni. Nu vine din ITALIA! VIDEO – Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/credeai-ca-este-din-italia-ce-nu-stiati-despre-pizza-video-1038290.html#ixzz2Tura24F6
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.