spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ponta se pregãteste pentru Consiliul European. Ce va negocia premierul la Bruxelles

- Advertisement -

Alinierea politicii României privind energiile regenerabile la media europeanã, interconectarea energeticã regionalã si protectia consumatorului vulnerabil reprezintã principalele subiecte din mandatul cu care premierul Victor Ponta se va prezenta la reuniunea Consiliului European de mâine.

“Avem câteva obiective: primul este de a integra România si de a alinia politica României în domeniul energiilor regenerabile la media europeanã si aici decizia noastrã este de a sustine în continuare energia verde, însã, pãstrând un echilibru, cu sustenabilitate economicã. Mai pe româneste – vrem energie regenerabilã, dar vrem sã tinem costurile pentru industrie si pentru populatie în limitele acceptabile, pentru cã altfel degeaba avem energie verde, dar nu are cine sã o mai consume”, a explicat Victor Ponta, astãzi, dupã ce a participat la reuniunea Comitetului Nabucco.

Seful Guvernului a mai arãtat cã la Bruxelles se va discuta politica de protectie a consumatorului vulnerabil, România fiind unul dintre principalii beneficiarii ai acesteia. “România are o parte mai importantã a populatiei cu venituri reduse, care are nevoie în continuare de politici, asa cum de altfel am si adoptat, de sprijinire a celor cu venituri foarte mici, unde cresterea pretului la energie este greu de suportat”, a spus el.

Un alt subiect vizeazã sursele neconventionale de energie, si anume capacitatea de a exploata în viitor surse de gaze si de petrol care sã asigure independenta energeticã a tãrii pe termen mediu si lung. “Acum avem productie importantã internã, însã aceasta, pe mãsurã ce trece timpul, se va reduce si atunci avem nevoie de gaze ca sã importãm cât mai putin”, a adãugat premierul.
Cititi mai mult: Ponta se pregãteste pentru Consiliul European. Ce va negocia premierul la Bruxelles – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-se-pregateste-pentru-consiliul-european-ce-va-negocia-premierul-la-bruxelles-1038394.html=ixzz2TuqPBwFn
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.