spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

Escrocheria „Accidentul“ tamponează de la zi la zi tot mai mulţi ieşeni

- Advertisement -

Numai în acest weekend au fost nouă cazuri, din care şase ieşeni au fost efectiv păcăliţi, trei prinzându-se la timp de înşelătorie. Tot acum s-a stabilit şi tristul record de sumă escrocată: 20.000 lei. Anul acesta au fost depuse 45 de plângeri. Metoda costă în apelarea familiei pentru a depune bani într-un cont de avocat, totul ca fiul/ fiica să poată fi scoasă dintr-o încurcătură.

Poliţiştii ieşeni se confruntă cu o avalanşă de cazuri de înşelăciuni prin aşa-numita metodă „Acciden­tul“. Incredibil este că, numai în acest weekend, poliţiştii ieşeni s-au confruntat cu nouă cazuri de acest tip de înşelăciune. Dintre acestea, şase persoane au fost păcălite efectiv, în timp ce alte trei cazuri au fost doar tentative.

Ingredient obligatoriu: multă naivitate

De la începutul anului, la Poliţie au fost făcute 45 de plângeri, un număr foarte mare. Anchetatorii sunt uimiţi de şiretenia cu care acţionează hoţii dar au rămas perplecşi şi de naivitatea celor care s-au lăsat păcăliţi, victimele fiind în cea mai mare parte persoane vârstnice. În acest weekend, poliţiştii au pri­mit nu mai puţin de nouă plângeri, fiind stabilit şi cel mai mare prejudiciu dintre toate cazurile: o femeie de 74 de ani, singură acasă, a fost convinsă să-i trimită avocatului fiului său, care ar fi suferit un accident, suma de 20.000 de lei. În total, pre­judiciul în cazul celor şase înşelă­ciuni se ridică la 33.000 de lei. Escrocii au sunat de pe un număr, iar când femeia a răspuns apelului, celălalt de la capătul firului i-a spus scurt şi cu glas schimbat: „Mamă, am avut un accident rutier şi ţi-l dau pe avocatul meu, ca să-i trimiţi nişte bani“. Restul era simplu.
Poliţiştii explică toată înşelăciu­nea. „Infractorul apelează telefonic victima şi pretinde că este rudă apropiată cu aceasta, adică fiu, fiică, sau ginere. Afirmă că a provocat un accident rutier cu victime în altă localitate sau judeţ, şi are nevoie imediat de o sumă de bani, pe care să o depună într-un cont bancar pe un anumit nume. Victimele sunt în general persoane în vârstă, şi sunt convinse să trimită o importantă sumă de bani prin intermediul serviciilor de transfer de bani, în principal Money Gram sau Western Union“, a explicat co­mi­sarul Mădălin Ţăranu, de la Departamentul de Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Poliţiştii mai spun că escrocii reuşesc că îşi înşele victimele păstrând tot timpul legătura telefonică deschisă cu acestea, pentru ca ele să nu îşi sune rudele şi să afle înşelătoria. „Presupusul avocat îi spune victimei că stea în telefon mereu ca să o ghideze, o ţine de vorbă şi ocupată. Speriate, victimele merg la bancă şi trimit bani prin virament bancar, într-un cont indicat“, a completat comisarul Mădălin Ţăranu.

Tactici adiacente…

Citeste ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.