spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

O tornadă a provocat cel puţin 51 de morţi în sudul Statelor Unite

- Advertisement -

Cel puţin 51 de persoane au murit în urma unei tornade care a făcut ravagii luni după-amiază în oraşul Moore din suburbiile Oklahoma City (sudul Statelor Unite), distrugând cel puţin două şcoli şi sute de case, a transmis televiziunea CNN, citată de AFP.

Postul nu a furnizat numărarea precisă a victimelor însă conform postului local KFOR/NBC, două dintre persoanele ucise sunt o mamă şi copilul său care se refugiaseră într-un congelator.

Anterior bilanţul era de cel puţin 37 morţi, conform unui responsabil medical din Oklahoma City, în timp ce postul local KFOR afirma că 24 de persoane sunt date dispărute sub dărâmăturile şcolii elementare Plaza Towers.

Conform jurnaliştilor aflaţi la faţa locului de la televiziunea locală KFOR, copii au fost „scoşi” de sub dărâmăturile unei şcoli din Moore, un oraş de aproximativ 55.000 de locuitori, lovit puternic de această tornadă de mari dimensiuni.

Copii s-ar putea afla sub dărâmăturile şcolii Plaza Towers, în apropiere de care se strânseseră luni după-amiază părinţii îngrijoraţi, ţinuţi la distanţă de echipele de salvare, conform presei locale.

Televiziunea locală, cu ajutorul unui elicopter, a transmis imagini cu case complet distruse pe zeci de hectare, cu stive de maşini şi oameni care căutau prin dărâmături.

Cel puţin un incendiu a fost semnalat.

Centrul medical din oraş a fost evacuat, conform unui purtător de cuvânt al CNN şi toţi pacienţii au fost transportaţi către alte spitale. Garda naţională a fost chemată.

Conform postului News 9, adăposturi de urgenţă au fost amplasate în oraşul Oklahoma City, mai ales în biserici.

Mai mut: mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.