spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

De ce nu mai pot profesorii pensionari sã rãmânã pe posturi!

- Advertisement -

EXPLICATII Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui explicã de ce nici una din cererile pentru prelungirea activitãtii cu trei ani depuse de cadrele didactice aflate în pargul pensionãrii nu a fost validatã. Posturile din ce în ce mai putine si candidatii din anii anteriori care au luat note mari dar care nu au avut posturi sã se titularizeze ar fi principalele motive.

La nivelul judetului Vaslui, 38 de cadre didactice care au împlinit vârsta pensionãrii si-au depus dosare pentru prelungirea activitãtii sau revenirea la catedrã pentru urmãtorii trei ani. Consiliul de Administratie al ISJ-ului nu a validat nici unul dintre dosare, chiar dacã marea majoritate îndeplinea criteriile de performantã pentru a primi prelungire. Cadrele didactice aflate în pragul pensionãrii nu mai au loc în scoli dintr-un motiv simplu, numãrul scãzut de elevi care va duce cu timpul la disparitia unor posturi. De asemenea, în anii precedenti, pe lângã numãrul mare de profesori aspiranti care au luat la titularizare note de toatã jena, au fost si candidati cu note mari care nu au prins posturi.

„Începând cu anul 2004 Consiliile de Administratie ale Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui au dat dovadã de consecventã în ceea ce priveste situatia cadrelor didactice care au iesit la pensie. Decizia de a nu le prelungi activitatea s-a luat în functie de anumite criterii printre care si evolutia demograficã din scoli. Cu timpul vor fi din ce în ce mai putine posturi, deoarece numãrul de elevi este în scãdere în sistemul de învãtãmânt. De asemenea, este posibil ca planul de scolarizare sã nu se realizeze în toate unitãtile de învãtãmânt, astfel încât unele posturi vor dispãrea. În anii precedenti s-au prezentat la examene candidati care au luat note mari si care nu au prins posturi sã se titularizeze.”, a declarat Doru Balan, inspector scolar general adjunct al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.