spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Medicii amenintã cu blocarea sistemului de sãnãtate

- Advertisement -

Consiliul National al Colegiului Medicilor din România a decis recent, la Suceava, sã solicite o întâlnire cu guvernantii pentru rezolvarea problemelor din sistem, în caz contrar urmând sã fie stabilit un plan de actiuni ce poate culmina cu blocarea sistemului de sãnãtate. Nemultumirile medicilor nu sunt doar de naturã financiarã. Presedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astãrãstoae, a vorbit si despre modul în care doctorii sunt “hãituiti de toate organele de fortã ale statului” si a constatat “un avânt deosebit al tovarãsilor militieni si procurori”. Mesajul transmis de acesta este cã “medicii s-au sãturat sã fie blamati fãrã temei”.

La întâlnirea din Suceava a participat si reprezentantul din Bacãu în Consiliul National al Colegiului Medicilor, dr. Costin Tintaru: “Nu se mai pot tolera aceste actiuni, în spatele cãrora nu se stie cine este, împotriva medicilor, care nu fac decât sã denigreze imaginea acestora în societate. Relatia medic-pacient se deterioreazã, iar cineva profitã de acest lucru. Interesul absolventilor de liceu pentru acest domeniu nu mai existã dacã imaginea doctorilor e terfelitã pe toate posturile TV si în presa scrisã. O altã problemã e cea legatã de subfinantarea sistemului sanitar. Pentru servicii s-a alocat cu 18 la sutã mai putin decât anul trecut. Este stiut cã sistemul sanitar a fost pus la urmã de toti guvernantii de-a lungul anilor. Dacã aceste probleme nu se vor rezolva, probabil cã vor fi proteste”, aratã dr. Tintaru.

Pe 30 mai urmeazã sã aibã loc o întâlnire între Colegiul National al Medicilor si ministrul Sãnãtãtii, iar pe 20 iunie este programatã o întrunire a tuturor presedintilor Colegiilor Medicilor din tarã. În functie de discutiile cu ministrul, se va stabili planul de actiuni la nivel de judete si national.

Cãtãlina CHIFU

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.