spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

FARMACIILE ONLINE, o afacere de 100.000 de euro, pe spatele sănătăţii românilor

- Advertisement -

Autor: Anca Simionescu

Duminică, Digi24 a prezentat o amplă anchetă pe tema comerţului online cu medicamente.

Emisiunea „Din|Interior” a abordat un subiect mai puţin discutat în media românească şi ignorat chiar de autorităţi, deşi importanţa lui este majoră; şi asta pentru că are legătură cu sănătatea fiecăruia dintre noi. Este vorba despre o afacere care a prins foarte bine în ultimii ani, îmbogăţindu-i pe mulţi: comerţul online cu medicamente.

Reporterii „Din|Interior” semnalează un fenomen extrem de grav – vânzarea de medicamente pe internet este ilegală, dar asta nu a fost sesizată de nicio autoritate de pe la noi. Dumitru Zamfir, de la Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente, spune că acest tip de comerţ reprezintă un pericol şi pentru că pe aici pot intra pe piaţă medicamentele contrafăcute. „Conform studiilor internaţionale la care am avut acces se evidenţiază faptul că una din porţile de intrare pentru medicamentele contrafăcute este comerţul online cu medicamente.”

La rândul său, Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, afirmă că nimeni dintre cei care cumpără astfel de medicamente nu ştie exact ce înghite. „Înghit un medicament despre care nu ştiu că are într-adevăr cantitatea de substanţă activă pe care o declară. S-ar putea să fie numai excipienţi ajutători care dau forma de comprimat, de capsulă şi risc să îmi întrerupt un tratament care până atunci a fost corect. …Ne bucurăm că am cumpărat un medicament cu un preţ mai mic.” Ce face în tot acest timp Ministerul Sănătăţii?

Citiţi mai mult: FARMACIILE ONLINE, o afacere de 100.000 de euro, pe spatele sănătăţii românilor – Media > EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.