spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

PROTEST spontan la Cluj. 200 de muncitori de la o fabricã au întrerupt lucrul

- Advertisement -

Autor: Ana-Maria Adamoae

Angajatii fabricii Remarul 16 Februarie sunt nemultumiti pentru cã nu si-au primit salariile, desi le-au fost promise încã de vineri. Reprezentantii conducerii fabricii sustin cã salariile nu au putut fi plãtite vineri din cauza unor probleme tehnice.

Cei 200 de protestatari se aflã în curtea fabricii si spun cã nu vor intra la muncã pânã ce conducerea nu le va plãti salariile restante.

“Peste 200 de angajati ai societãtii Remarul 16 februarie au declansat o grevã spontanã de protest fatã de întârzierea de o lunã înregistratã la plata salariilor. Sunt si restante la prima de vacantã de anul trecut si la primele de Crãciun si Paste. Conducerea societãtii a promis sã vireze luni dimineatã banii pentru salariile restante. Dacã nu primim banii, nimeni nu va intra la lucru. Situatia este disperatã pentru unii dintre angajati care au credite la bãnci, în conditiile în care de trei luni se lucreazã cu program redus, ceea ce înseamnã o diminuare a salariilor cu 25%”, a declarat, pentru mediafax.ro, liderul de sindicat Valer Marian.

Sindicalistul a mai precizat cã statul român are datorii de 13 milioane de lei, din 2011, cãtre societatea Remarul “16 Februarie”.

În 1990, fabrica avea 3000 de angajati, iar în prezent a ajuns la numai 300.
Cititi mai mult: PROTEST spontan la Cluj. 200 de muncitori de la o fabricã au întrerupt lucrul – Din tarã > EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.