spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ce medicamente le creează bărbaţilor probleme în dormitor

- Advertisement -

Potrivit cercetãtorilor, bãrbatii care urmeazã un tratament cu aceste pastile au un risc cu 50% mai mare sã se confrunte cu disfunctii erectile.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul Spine, oamenii de stiintã au descoperit cã analgezicele opioide, inclusiv codeinã cresc riscul de disfunctii erectile. Studiul a mai scos la ivealã faptul cã 19% dintre bãrbatii care au luat doze mari de opioide timp de 4 luni, au dezvoltat disfunctii erectile.

Opioidele sunt substante analgezice cu actiune foarte intensã, care se elibereazã exclusiv pe baza unei retete medicale. Sunt indicate pacientilor cu dureri moderate si severe care nu rãspund la tratamentul cu antiinflamatoare, acetaminofen sau fizioterapie si în momentul actual sunt indicate si pacientilor cu osteoartritã si hernie de disc.

Opioidele prescrise cel mai des sunt hidrocodona, oxicodona si morfina.

,,Bãrbatii care urmeazã un tratament cu opoide o perioadã lungã de timp au cel mai crescut risc de disfucntii erectile. Mai mult de 12% dintre bãrbatii care au luat doze mici de opioide (mai putin de 120mg) pentru cel putin 4 luni s-au confruntat cu disfunctii erectile”, spune profesorul Richard Deyo.

Cercetãtorii au obeservat cã si vârsta participantilor a crescut riscul participantilor de a dezvolta disfunctii erectile, bãrbatii între 60 si 69 de ani fiind de 14 ori mai predispusi riscului decât cei între 18 si 29 de ani.

doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.