spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

HABAR NU AVEAI cã o lotiune tonicã produsã în România a ucis 25 de oameni de la începutul anului

- Advertisement -

Autor: Marian Pãvãlasc

Lotiunea Alcofarm, asemãnãtoare cu spirtul medicinal, este suspectatã de specialisti cã a dus la decesul a 25 de persoane din judetul Bihor de la începutul acestui an

Produsul criminal ar fi fost realizat de o firmã din judetul Bistrita-Nãsãud, Pet & Ady Trading SR.

Comisarul sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Bistrita-Nãsãud, Iuliana Denes, a declarat cã au fost verificate aproximativ 30 de societãti comerciale din orasele Bistrita, Nãsãud si Beclean, inclusiv farmacii, însã acest produs nu a fost gãsit la comercializare.

De asemenea, Protectia Consumatorului si Directia de Sãnãtate Publicã au început verificãri la firma producãtoare, Pet & Ady Trading SRL din Nãsãud, însã societatea nu mai functioneazã, fiind în faliment.

Din cele 25 de cazuri de decese înregistrate de la începutul anului în Bihor, în 14 situatii s-a fãcut relatia directã între deces si intoxicatia cu alcool metilic survenitã prin ingestia lotiunii Alcofarm, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Daniela Rahotã, seful Directiei de Sãnãtate Publicã Bihor.

Potrivit CJPC Bistrita-Nãsãud, în baza buletinului de analizã efectuat de Directia de Sãnãtate Publicã Cluj, produsul Alcofarm, comercializat ca lotiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic, este considerat neconform, motiv pentru care s-a dispus retragerea de la comercializare a loturilor 234/01.07.2011 si 235/02.07.2011. Produsul în cauzã continea o cantitate mare de alcool metilic.
Cititi mai mult: HABAR NU AVEAI cã o lotiune tonicã produsã în România a ucis 25 de oameni de la începutul anului – Protectia Consumatorului > EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.