spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Descoperirea care a SOCAT lumea medicalã. Unul dintre cele mai NOCIVE alimente sporeste efectul antibioticelor

- Advertisement -

Autor:  Alin Chitu

A fost supranumitã „otrava albã”, din cauza bolilor cumplite pe care le poate declansa, precum cancerul, scleroza multiplã, obezitate si tulburãri hormonale. Cercetãtorii Universitãtii Boston însã, cred cã are si o parte bunã: ajutã antibioticele sã lupte mai bine împotriva infectiilor grave.

Obiceiul copiilor de a “spãla” amãreala pastilelor cu o linguritã de zahãr ar putea revolutiona modul de administrare a antibioticelor.

“Este uimitor, dar adevãrat. Administrarea zahãrului cu antibiotic face minuni asupra sãnãtãtii”, explicã profesorul James Collins, de la Universitatea Boston.

Potrivit acestuia, în timpul infectiilor cornice, bacteriile, care pânã atunci erau într-un soi de hibernare, devin mult mai agresive decât înainte si pot face fatã tratamentului cu antibiotic, decimând germenii care ar trebui sã sustinã imunitatea. Zahãrul însã, aratã oamenii de stiintã, vulnerabilizeazã bacteria, lãsând cale liberã antibioticului.

De altfel, cercetãtorii americani au realizat un experiment pe E.coli, o bacterie responsabilã de cele mai multe infectii urinare. Cu ajutorul zahãrului au eliminate în proportie de 99,9% acestã bacterie în numai 2 ore.

Acum, oamenii de stiintã încearcã sã vadã dacã alimental dulceag are acelasi efect si în cazul altor medicamente, precum cele împotriva tuberculozei.
Cititi mai mult: Descoperirea care a SOCAT lumea medicalã. Unul dintre cele mai NOCIVE alimente sporeste efectul antibioticelor – Viata > EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.