spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Incredibil! A evadat din puscarie desi putea fi eliberat in octombrie

- Advertisement -

Sute de politisti, jandarmi si gardieni au fost ieri in alerta maxima. Miercuri dimineata un iesean in varsta de 28 ani, incarcerat in Penitenciarul Botosani, a evadat din punctul de lucru la care era repartizat – sectorul agrozootehnic al unitatii, imediat fiind data alarma in tot judetul. Fugarul a fost prins cateva ore mai tarziu, la Trusesti, in zona garii de unde voia sa fuga mai departe.

Florin Birsan cu domiciliul in localitatea Costesti, judetul Iasi, face parte din categoria detinutilor in regim semi-deschis fiind in executarea unei condamnari definitive de un an si 10 luni pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Pentru ca avea drept de munca Birsan a iesit ieri la munca, la plantat rosii. Doar ca la un moment dat a disparut nemaifiind observat nici de colegi nici de angajatii Penitenciarului.
Conform procedurilor in vigoare pe langa actiunea de cautare a evadatului angajatii unitatii de detentie au anuntat politistii. Imediat pe urmele fugarului a pornit o armata de sute de politisti, jandarmi dar si angajati ai Penitenciarului. La toate posturile de politie din judet a fost trimisa fotografia sa iar la iesirile din municipiu au fost instituite filtre.
In urma anchetei conducerii Penitenciarului s-a stabilit ca ieseanul nu si-a premeditat fapta. Mai mult s-a stabilit ca acesta urma sa fie analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata la inceputul lunii octombrie 2013.
Pe langa fotografia detinutului si semnalmentele sale echipajele de cautare au primit detalii in legatura cu hainele cu care era imbracat detinutul in momentul evadarii. Cand a parasit  punctul de lucru, ieseanul era imbracat in pantaloni  si geaca de culoare albastra, sapca de culoare rosie si pantofi albi, tip sport. Cu toate ca Florin Birsan nu facea parte din categoria detinutilor foarte periculosi faptul ca a evadat a fost considerat drept un eveniment foarte grav.
Imediat conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului si daca vreun angajat al institutiei se face vinovat de neglijenta.
In jurul orei 13.40, politistii din cadrul Postului Politie TF Trusesti, in urma unui control efectuat in Statia CFR au depistat o persoana cu semnalmente asemanatoare detinutului evadat in aceeasi zi din Penitenciarul Botosani. Politistii au legitimat persoana, care a declarat verbal ca nu are asupra sa actele de identitate si ca domiciliaza in municipiul Suceava. In momentul in care i s-a solicitat sa se supuna conducerii la sediul Postului de politie, barbatul a fugit inspre un teren viran din spatele garii Trusesti, fiind urmarit de catre politisti. Acestia au alertat de indata efectivele mixte formate din politisti ai Postului comunal Trusesti si lucratori ai Penitenciarului Botosani, astfel fiind prins si imobilizat.
Pentru ca timpul petrecut in libertate nu a fost unul mare anchetatorii nu excludeau ca detinutul sa fi folosit un mijloc de transport pentru a strabate atatia kilometri, pana la Trusesti, unde a fost prins.
„Acesta a fost identificat in localitatea Trusesti, la o distanta de aproximativ 500 de metri de gara. In acest moment se dispun masurile specifice de aducere a persoanei condamnate la unitatea penitenciara. In legatura cu fapta savarsita a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani si, in paralel, continua cercetarea administrativa in vederea identificarii circumstantelor producerii evenimentului. De asemenea, pentru persoana condamnata se declanseaza procedura disciplinara conform legii 275/2006 privind executarea masurilor privative de libertate, cu modificarile si completarile ulterioare, in functie de rezultatele acesteia luandu-se masurile legale”, a precizat Anna Maria Anghel, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Botosani. (Danut Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.