spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ulitele prafuite din zona zero a municipiului Botosani

- Advertisement -

Zeci de familii platesc impozite si taxe de zona zero a orasului, merg la vot, sunt botosaneni dupa cum arata cartile de identitate, insa nu se simt deloc asa. In aceasta situatie se afla locatarii de pe strada Dimitrie Bolintineanu sau cei din  strada Maramures din  Botosani. Denumirea de strada este una fortata, mai potrivit fiind cea de ulita comunala. Edilii municipiului spun ca nu pot asfalta pentru ca strazile nu au canalizare si canalizare nu pot sa faca pentru ca lucrarile de acest fel apartin de Nova Apaserv.

Oamenii care locuiesc pe cele doua strazi se plang ca platesc taxe si impozite de municipiu, dar conditiile sunt departe a de fi unele care sa le confere un minim de confort. „Sotul si inca un vecin au facut sesizari la Primarie inca de acum doi sau trei ani, si deocamdata spun ca nu au fonduri ca nu stiu ce si nu stiu cum. Dar partea asta si strazile din jur oricum sunt asfaltate. Atata timp cat ne taxeaza la zona zero si vedeti ca e mai rau ca la tara. Cand ploua e dezastru. Si suntem chiar in centrul orasului”, a spus Silvia Parascuta.
„Nici nu imi vine sa platesc taxe. Pentru ce, pentru pietroaie? Au venit si au promis ca se va asfalta dar nici trotuarele nu le-au terminat. La Pod de Piatra s-a facut pana in vale la obor. Aici s-au oprit”, a declarat Niculina Agachi.
Viceprimarul municipiului Viorel Iliuta a mentionat ca situatia este cunoscuta, iar anul acesta sunt cuprinsi bani pentru Strada Maramures. Mai mult de atat acesta recunoaste ca sunt mai multe zone din municipiu cu aceeasi situatie, ca a celor doua strazi. „Sunt multe zone de genul acestora. Azi (N.R marti) am fost in zona ANL Cismea si a strazilor aferente. Din pacate resursele sunt limitate si municipalitatea in fiecare an isi propune un plan de investitii si dupa caz de modernizari. Din motive clar de finantare nu ne putem duce pe toate strazile cu probleme. Am vorbit cu un domn de pe Dimitrie Bolintineanu si anul trecut si i-am explicat ca neavand canalizare, decat pe o scurta portiune, si apa, nu putem asfalta. Asta nu inseamna ca nu putem aduce strada intr-o zona cu un oarecare grad de confort”, a declarat Viorel Iliuta.
Acesta sustine ca dupa ce se va rezolva alimentarea cu apa si canalizare, strada va fi asfaltata, valoarea lucrarilor fiind redusa. „In cazul Dimitrie Bolintineanu l-am trimis pe domnul respectiv si la domnul Carlan (N.R. directorul Nova Apaserv) si acolo s-a informat ca strada este prinsa in lucrarile de investitii pe care Nova Apaserv le executa. Acolo inseamna ca va fi alimentarea cu apa si canalizarea. Sigur ca dupa aceea se poate asfalta ca nu e o valoare mare. Pot sa va spun ca sunt si strazi unde sunt toate utilitatile si nu sunt deloc asfaltate”, a spus viceprimarul.
Cat priveste Strada Maramures, viceprimarul municipiului, a declarat ca aceasta se face anul acesta pe investitii, fiind alocati 150.000 de lei. „Avem strazi unde se lucreaza, pe de-o parte la marcaje, la plombari iar pe de-o alta la modernizari. Sunt o groaza de lucrari la care se lucreaza. Se lucreaza la capacitate maxima. Pentru Strada Maramures sunt alocati 150.000 de lei, lucrarile urmand a avea loc anul acesta”, a mentionat Viorel Iulita.
Pana cand autoritatile vor interveni persoanele care locuiesc pe strazile respective sunt nemultumite ca desi locuiesc in buricul targului, intr-o zona foarte buna, au conditii mai rau ca la tara. (Petronela Rotariu, Danut Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.