spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Mii de pensionari bãcãuani lãsati fãrã pensii din cauza protestului postasilor

- Advertisement -

– mii de pensionari din judet nu si-au încasat, ieri, pensiile – postasii au refuzat sã mai transporte cu masinile proprii coletele si banii pentru pensionari, sub pretextul cã sunt nemultumiti cã le-a fost redus tariful plãtit de companie pentru acest serviciu – pânã în primãvarã, transportul se fãcea cu masini luate în leasing operational

Florentin RADU
Claudiu TÃNÃSESCU

Mii de pensionari din tot judetul nu si-au primit ieri pensiile sau le-au încasat cu întârziere din cauza unui protest al postasilor. Potrivit liderului local al Sindicatului Lucrãtorilor Postali din România, Sorin Sova, o parte dintre angajatii Oficiului Judetean de Postã Bacãu au refuzat ieri, dimineatã, sã mai transporte în judet cu masinile proprii corespondenta si banii de pensii. Gestul acestora a apãrut, sustine Sova, dupã ce, zilele trecute, postasii au fost anuntati cã vor primi mai putini bani de la companie pentru cã îsi folosesc masinile proprii. De fapt, tot tãrãboiul a pornit la începutul lunii martie, când a expirat leasingul operational încheiat de Posta Românã cu firma care asigurase masini pentru transportul corespondentei, a coletãriei si a banilor pentru pensionari si alti beneficiari. De atunci, treptat, firma de leasing a început sã-si retragã masinile, ajungând ca, în prezent, Oficiul Judetean de Postã Bacãu sã mai aibã doar câteva masini.

“Cât timp a fost valabil contractul, firma de leasing primea 1,2 lei pe kilometru – încearcã o explicatie liderul Sova. Ulterior, ca sã meargã firma mai departe, s-a convenit sã le plãteascã angajatilor un tarif de un leu pe kilometru pentru a transporta cu masinile proprii coletãria si banii de pensii, indemnizatii, alocatii s.a.m.d. Cu douã zile în urmã, ne-au informat cã nu mai pot plãti atât si cã le vor da doar 65 de bani pe kilometru. Or, în conditiile acestea, oamenii au refuzat sã-si mai foloseascã autoturismele lor, astfel încât, la prima orã a zilei, peste 60 de localitãti din judet nu primiserã banii de pensii si restul. Si nici nu cred cã se va mai întâmpla acest lucru pânã la sfârsitul zilei”. De altfel, nici dupã ora prânzului, masinile Postei nu ajunseserã în zonele mai îndepãrtate ale judetului.

În teritoriu, situatiile erau împãrtite, unele angajate de la oficii sustinând cã le-au sosit masinile cu bani, altele însã confirmând întârzierile. Abia dupã ora 13, douã masini au fost trimise în zonele Moinesti si Moinesti. “Am discutat cu doamna director Chelaru de la Posta Bacãu – spune Liviu Cretu, directorul Casei Judetene de Pensii Bacãu – si m-a asigurat cã au fost doar câteva întârzieri si cã se va rezolva problema. Eu sper sã nu se ajungã la blocarea plãtii pensiilor si a celorlalte drepturi, pentru cã, totusi, este un contract semnat la nivel national care trebuie respectat. Noi plãtim Postei pentru aceste servicii un leu pentru fiecare cupon”.

Mai mult: ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.